Thursday, December 13, 2012

Langsir Hujung Tahun


dah bosan dengan corak bunga-bunga...kita beralih kepada corak geometri pulak....warna pun hitam putih jer...dah kehabisan warna dah nak pakai...kain ni dibeli sebelum bulan puasa hari tu dengan harapan ianya sempat dijahit utk raya..tapi malangnya tak sempat jahit dan ianya tersadai berbulan bulan...baru ujung minggu lepas sempat siapkan.

Padahal rumoh koi ni bukannya besor sangat pun...cuma perlukan empat panel langsir jer utk ruang tamu...jahit pun simple jer..jahit kain keras utk selit penyangkut dia tu (sori tatau panama dia)...pastu jahit scallop dia...jahit kelim bawah langsir...dah siap...tapi tak siap-siap jugak....Ni kalau amik upah jahit langsir orang mau dia kapankan koi dengan kain langsir tu..dah nak masuk raya tahun depan langsir deme tak siap2 lagi.

Walaupun tak cantik macam dalam majalah deko deko rumah..koi tetap suka sbb koi jahit sendiri....Senget pun takpe...hehe...

8 comments:

Nad @ MamaZN said... [Reply]

Jahit sendri? Kagum!

diana said... [Reply]

sama la dengan akak..jahit langsir sendiri baru puas hati..rasa bangga je walaupun patern biasa2 je..hehhe

LydSunshine said... [Reply]

Ada plan gak nak jahit langsir sendiri. Tapi kain pun tak pegi beli lagi. Lagi la habatnya koi. Aok at least ade jugok beli kain. Puas hati kan jahit sendiri. Lagipun rasa cam senang ceh je jahit langsir. Jahit lurus je. Lagipun kain pun keras, senang nak jahit.

Nafisa81 said... [Reply]

mmg senang pasal zaman sekarang tinggal nak pilih scallop jer..mak koi dulu menjahit langsir sampai berisi angin urat belikat. nak jahit renda atas, renda bawah, nak cantum scallop...tapi kalau rajin takde apa yg susah...cuma zaman sekarang byk tempat bolh tempah dan beli siap, jadilah menjahit tu satu benda yang amat sukar dilakukan

ekinashikin said... [Reply]

x kisah rupa langsir alien pon..jnji jahit sendiri..puas hati..hihi

Aju Mohit said... [Reply]

dapat baby gurl kot ni yan, rajin benor jahitnya ;)

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Assalamualaikum Nafisa..
Sorry lama tak jenguk sini, aritu blog you ada malvare.. now nampaknya dah ok. Alhamdulillah.

Rajinnya menjahit langsir, mesti dlm perut tu gigurl.

Nafisa81 said... [Reply]

tak kisah lelaki atau perempuan...yg utama kenalah sihat.
kak mirror> ha'ah dah delete dah entry copy paste yg bawak malware tu

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??