Sunday, February 17, 2013

Kek angankoi musnah...

Kali ni...kek angan koi musnah bak ombak yang terhempas ke pantai..eh ech wahhhh...perkara ini hanya koi sedari setelah bersusah payah menyukat segala mak nenek khazanah tepung, gula,planta, telur...dah pukul kasik naik baik punya....masa nak panaskan oven...tiba-tiba 'TAP'. Satu rumah trip...yieeehhhhaaa...oven koi dah rosak.

Nak diapakan pulak la bancuhan kek koi tu...dengan muncung panjang sdepa koi kukus jer kek marble koi tu...huh...gerammmmm....camne plak ni...En suami koi tgk..owhh...plug oven ni basah. Nanti kita repair plug dia je....tapi sebab dah xde mood, koi dah malas nak tgk muka oven tu lagi.

Dah tu encik suami koi ni, patutnya pujukla bini dia ni dgn ayat 'Nanti kita beli baru yer'...haa..kurang sikit panjang muncung koi ni.

Dah letak dalam kukus tu...koi pun tak teringat nak tutup loyang tu dgn aluminium foil..dan kesudahannya... kek tu masuk air titisan tudung kukus. Lagilah panjang muncung koi...hiii....rasa macam nak humban aje kek tu dalam tong sampah.
Ini bukan oven koi yg rosak tu...tp kalau dapat yg begini secara fercuma...wow!


Bila malam menjelma, En. suami koi tanya...nak bagi taska kek penyet tu. Pastu ajak gi kedai kek, nak cari kek kononnya...belum sampai kedai kek gi pasaraya dekat dengan rumah nak beli susu anak. Jalan2 dalam pasaraya tu lalu kat frozen food...beli nugget ajelah. Beli nugget 3 bag, terus tak jadi carik kek. Iyelah..majlis tu kan pagi kul 8.30, mana ade orang makan kek pagi-pagi. Kalo minum petang lainlah. apa pasallah koi tak terfikir dari kelmarin lagi.




Inilah rupa kek marble penyet tu...
Pagi tadi koi goreng nugget je bawak gi taska...dan rasanya ia lebih berbaloi sebab nugget tu orang buat lauk sarapan mihoon goreng dan nasik lemak. Budak2 pun suka...habis licin tanpa balance sebelum majlis berakhir. Alhamdulillah...

5 comments:

Aju Mohit said... [Reply]

nugget jadi penyelamat, alahai siannya kek ko tu, takpe nnti beli oven baru tau ;)

Kesuma Angsana said... [Reply]

he he he sian

Bin Muhammad said... [Reply]

Alahai...sedihnye cite,
Sabo ye, kan ada hikmah tu...
Oven tu pun dah patut di tukar baru...hehe

diana said... [Reply]

ada hikmahnya la tu..kan???

LydSunshine said... [Reply]

Hahha.. sian plak nasib kek marble tu. Tapi takpe la. Naget pun naget la.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??