Monday, April 1, 2013

I'm hot!

Kalau marah..koi lebih bahaya dari kuih seri muka ini
tadi koi pergi Guardian, beli Poise..alang-alang tu nak masuk peraduan la sekali. Tapi lepas bayar tu, lupa lah pulak nak ambil resitnya. Tak sampai 10 tapak keluar...baru sampai kat kedai sebelah koi patah balik nak ambil resit..Malangnya budak kaunter tu dah koyak-koyakkan resit tu. Dia kata "Ingatkan awak taknak"

Laa..mana boleh ingat-ingat...kalau cutomer tak ingat...cashier lah yang kena hulur resit. Bukan tunggu customer jerkah baru nak hulur resit. Mintaklah dia reprint balik resit tu..dia pun pergi jumpa manager dia jap, pastu dia datang balik kat koi..." Manager tanya resit tu nak buat apa".

Ishhh..sibuk je nak tahu...dengan senyuman..."Akak nak masuk peraduan" jawab koi.

Dia pergi balik kat manager dia...bla..bla..bla...."kak, manager kata...resit reprint bukannya boleh masuk peraduan pun"

"Haahh...dah lah..." terus koi blah.

Mak aihhh...hangin betul koi dengar...boleh masuk ke..tak boleh masuk ker...itu masalah koi. Dia bukan manager untuk peraduan tu pun. Bengkak betul. Dah la tak cakap sorry langsung.

Okeh..dengan segala hormatnya...Koi memboikot Guardian Taman Impian Emas sebab petugas dalam tu langsung tak mesra pelanggan. Minta reprint resit pun malas.

Nasib baik tutup lambat lagi

5 comments:

aswadz said... [Reply]

ada pengalaman pahit gak ek.

diana said... [Reply]

mana blh tak bagi resit.ada ke tunggu mintk baru nk bagi.ingat mcm bayor tol ke apa..

ekinashikin said... [Reply]

kepochi nya org itu...
banned jgn x banned..suka la nk buat apa dgn resit tu..

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Memang boleh jadi hangin kengkadang dgn sikap tak berdedikasi cashier2 di luar sana. I itu ari pun sakit ati dgn cashier cool blog Carrefour BP.. ckp tak reti nak sopan. Terus I boikot tak beli lg cool blog tu. Hahaha..

CoCo said... [Reply]

cashier tu lelaki ke pompuan? kalau pompuan tgh PMS kot kekeke... Sbb slalu co pergi situ ok je..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??