Monday, September 2, 2013

Tipah Tertipu Bang..

Ini iklan 3 in 1 sterilizer yang koi beli hari tu dalam fb. Dia kata harga asal RM 209. kasik offer sampai RM119.

Yang ni pulak dari website Mydear sendiri. Lahh...RM89.90 je ker?? Ya Ampunnn....

Ini yang koi lemah beli barang kat internet ni...nak cong orang aje taunya...koi ada tanya kat fb dia pasal regenya jauh lebih mahal dr dalam wen mydear..haram nak dijawabnya. Masa nak menjual, bukan main laju lagu membalas pm.

takpe..bagi ruang masa dulu...tengok apa penjelasan dia pasni...kalau ayat-ayat dia agak kerek...koi publish aje link fb dia kat blog. Sedih tau rasa tertipu macam ni.

8 comments:

  1. amboi mark up kemain lagi eh...

    ReplyDelete
  2. makan banyak duit tu..agak2 la..kan>?

    ReplyDelete
  3. hamboii kot ye pun byk mark up nya tu, mmg rasa ralat klu kene mcm ni yan

    ReplyDelete
  4. Dia kata dapat dari supplier pun dah rm199. Haha...kalau dari supplier rm199, takkan jual kat orang rm119. Lantakla. alif lam lam ha. Siapa menipu dia berdosa.

    ReplyDelete
  5. kuat la menipu deorang ni. Haihh... tapi kalo tipu harga mark up sikit tu takpe lagi. jangan harga mahal pastu barang tercabut sana tercabut sini.

    ReplyDelete
  6. uikss...benda2 macam nie memang sepatutnya exposed bagi mengelakkan orang lain terkena..apa2 elok laa dengar dulu penjelasan penjual tu...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat