Saturday, May 17, 2014

Ayuh mulakan!

1...2...go!

Mari kita mulakan sessi menjahit baju melayu untuk anak2 dan suami.  Koi reti buat baju melayu johor atau baju melayu teluk belanga kata orang je...

Baju melayu cekak musang tak reti. Takpe...lagipun memang dok kat johor...pakaila baju melayu johor...

Alah budak2 rimas kalau pakai baju melayu cekak musang tu...pakai yang takde kolar selesa sikit.  

Lagipun....semuanya baka tidak berleher jinjang...leher jawa...huahuahua..

Beli kainnya dah lama. Masa dalam kedai koi nampak warna hijau muda...sekali bila koi nak potong...haikkk....macam warna coklat je...koi pun tak tau warna apa ni.  Pencahayaan dalam Jakel tu barangkali telah memalsukan warna kain agaknya...heheh....(padahal sendiri rabun)

Tahun ni 3 pasang kanak-kanak. ..2 helai dewasa. Ingat nak nak jahitkan selai kat abah Raub. Koi belum ada keyakinan nak jahit seluar lelaki...
Kalau seluar tido koi....tader hall....

Ok...dah siap nnt koi tayangkan rupa bentuk nya

3 comments:

Cik Puan Rara said... [Reply]

Bagusnyaaa pandai menjahit sendiri.

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Kalau nak jahit seluar lelaki... tetas je seluar2 lama diorang yg dh buruk2 jadikan "plan/pattern". Follow je ikut tu... haha..

*sapa kata leher Jawa tak jinjang??. Leher I jinjang you!. (Ahak..ahakss.. statement perasan di hari minggu...saja gurau).

LydSunshine said... [Reply]

ijau ke cekelat? Betul2 la lighting tu dah memalsukan warna kain. Cait.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??