Friday, May 9, 2014

Poking-poking..liking - liking

Hari ni kita accept friend request dia...hari ni juga dia tag kita dengan pelbagai barang jualan dia di Facebook.  Ayoyo...uangan itu macam la kawan. ...kalau iyepun nak cari prospek...sila bawa bertenang...beri tempoh bertenang kepada bakal prospek.

Bagi komen komen mesra kat status tanda salam perkenalan ke....liking liking status ke...barulah manis nak tagging tagging. Macam kureng manis rasanya terus nak tag jual barang. Dah tu...dah tag orang
..tulis la sepatah ayat...
♥ free to remove tag...atau
lain lain ayat yang bgtau...kita boleh remove tag bila bila masa jika tak selesa. .Yelah...kadang kadang. ..diorang main tag aje...tag gambar kacang Ngan Yin kat kacang Pagoda Independent Distributor. Kan tak sesuai...

Sebenarnya. ..nak tag orang pun pada koi biarlah ber budi bahasa...tak kan la tak pernah bertegur sapa tiba tiba nak tag terus kan...barang dan gambar yang nak di tag pun kalau boleh biarlah ngam dengan prospek. Elakkan tag barang atau gambar boleh menimbulkan rasa kurang selesa kerana bila kita tag...semua friendlist dia boleh nampak kan..

Janganlah kita tag gambar set kesuburan pada rakan yang dah 5 tahun kawen tapi belum ada anak. Kecik hati dia...kalau nak pomot...sila PM. Oh ye...bila dah PM tu jangan la follow up hari hari. MELUAT wehh. Hari hari tanya. .nak beli tak? Tak nak beli ke?

Koi pun selalu juga tag kawan kawan..tapi tengok tengok juga la sapa kawan nya tu. Tak boleh la sebarangan tag aje. Oleh itu apa kata penuhkan diri kita dengan ilmu Facebook genius anjuran Smart Tycoon Group. ;)

6 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Ha'ah... betul tu. Nak meniaga jgn gelojoh sgt. Kesabaran kena ada.

Nafisa81 said... [Reply]

Haa..kannn....Sebenarnya hangin wall dipenuhi dengan produk S***lee..hehehe...

Diana Rashid said... [Reply]

ye la..betul tu.paling tak gemar orang tag2 kita dengan gambar .gambar sendiri ke gambar keluarga ke..kalau gambar barang jualan,tag sekali cukup kot..tak pun jangan tag langsung lagi bagus..heheheh..diri sendiri pun tak gemar nak tag2 orang.

LydSunshine said... [Reply]

sbb tu koi mmg tak approve org sebarangan. kalo kwn2 plak stakat ni alhamdulillah kalo tag pun skali skale then biasa dierang hanya share produk yg dijual tanpa mengetag sesiapa.

tp boleh nampok permainan aok nak promote kursus ilmu facebook tu. hebat yan. heheh.

Azlan Strider said... [Reply]

marketing nie bukan satu benda yang boleh buat secara express kan kak..sy pernah gak kena tag2 camtu tapi so far xde laa banyak mana..hehehe

Regards,
-Strider-

Nafisa81 said... [Reply]

Lyd-ada cicak sebalik frame

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??