Sunday, November 29, 2015

Konsert Gegar Vaganza minggu ke 7

Selepas tumpasnya Nizam Laksamana dengan lagu Rindu serindu Rindunya minggu lepas...minggu ke 7 diteruskan dengan tema RockDut...

Artis jemputan minggu ini ialah Bandi Amuk membawakan lagu lagu hit nya

Nabil dan Jihan membuka acara dengan lagu Cinta tak karuan...lagu yang mana kepala mana ekor mana kepala mana ekor tu...
Lawak dorang nyanyi...

Juri jemputan minggu ni adalah Mamat Khalid..dah kehabisan Dato artis kot...minggu ni takde Dato dah...

1. Secangkir Madu Merah ( Amelina) - Siti Nordiana
Komen dari Dato Ramli MS...bukan senang ye untuk nyanyi lagu dangdut ala indonesia ni...tapi kamu berusaha dengan baik.
**
Lagu Amelina yang ni tak sehit lagi Rindu Ah Ah dia tu...tp aku tau lagu ni..lagu ni amelina duet dengan Sheeda rasanya..
Best juga Nana nyanyi lagu ni...yang jadikan dia best pada koi...sbb dia tak bergelek gelek goyang pinggul pun...

Amelina...mudah mudahan kembali bertudung...

2. Enter Sandman (Metallica) - FarahDhiya
Komen dari Dato Khaty bagi apa saje lagu...kamu akan belajar...so telentet..setiap minggu memberikan yang berbeza
**
Ni antara lagu inggeris kegemaran koi...jangan main main...koi layan metalica tauuu...lagu ni koi mula kenal sekitar tahun 1995 ke 96 gitu la...zaman lower form lagi..awal remaja gitu...


3. Nakal (Gigi) - Ezad Lazim
Komen dari Mamat Khalid sangat dramatik penyampaian. Alhamdulillah sangat terhibur dengan penyampaian Ezad.
Komen Dato Ramli falseto kurang baik tapi performance very good.
**
Panas panas panas panas
Pusing pusing pusing pusing
Karipap pusing panas panas panas...
Banyak lagi lagu Malaysia yang sedap...
Kenapa mesti lagu ni???

4.Camelia 2 (Ebiet) - Nasier Wahab
Komen dari Mamat Khalid...performanceacam rocker...saya sgt enjoy
Komen Dato Khaty...Nasir adalah penynyi yang versatile...singer dan entertainer yang sangat berdisiplin. You do your best...
**
Lagu Camelia ni....arwah Ketam (abang koi) memang selalu nyanyi lagu ni sambil petik gitar...

5. Kopi Dangdut (Fahmy) - Haiza
Komen dari Dato Khaty...i am ur fan...u are real performer...your image...so unbelieveable..tq Haiza kerana bagi persembahan yang berbeza setiap minggu
**
Lagu ni dah byk kali main kt Astro  punya realiti Show...Farhan dalam AF4...Mas dalam AF2..tah sapa lagi lah...tapi kali ni memang berbeza habis...memang best...arrangement memang terbaik..


6. Hilang Naluri (Once) - Acong
Komen dari Dato Ramli MS..u give 100 percent..i like u punya attitude
**
Hahaha...terdengar dengar pula suara Jeff sepahtu nyanyi..
Matilah kau...
Kena kencing manis...
Suruh pantang kau taknak pantang...
Semua benda manis kau bedal...
Padan mukaaaa....


7. Cinta Tak Keruan -  Nabil / Jehan
**
Hihihi...paling ingat lagu ni ada dalam cerita Cinta Kita lakonan Sofea Jane dan Arman Graseka...cite tak best langsung...zaman lower form juga...tahun 95 ke 96



8. Ini Rindu ( Farid Harja dan Lucky) - Azian Mazuan Sapuan
Komen dari Dato Ramli kurang happy menyanyikan lagu ni...lagu ni patut nyanyi dengan lebih jiwa keriangan.
**
Terdengar dengar pula lagu ni dengan gandingan suara Dato Siti dan Felix AF... rasa bestnya lagu ni...
Sbb minat Dato Siti...nyanyi lagu apa pun sedap...

Tengok gegar vaganza ni memang hilang stress sekejap...
Lawak betul si Nabil dengan Jihan ni..tp kadang2 si Nabil ni lebih lebih sangat usik Jihan...geram pulak..tak padan dengan Pak Aji. Tapi Jihan Cool..kalau koi dah nangis dah tu...hahaha

0 comments:

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??