Monday, October 2, 2017

Carian kontraktor

Walaupun Google banyak membantu memudahkan urusan harian..
Tapi tak semua la kena Google...
Ada yang mula mula kena Google...
Pastu masuk website atau portal tertentu utk dapatkan data yang kita cari...

Contohnya...
Koi ada iklankan nak cari staf kat fb...
Pastu masuk la 1 pm kat messenger apps
Dia tanya nama syarikat...
Ok...koi bagi la...
Tak lama pastu dia tanya lagi...
Akak berniaga apa?
Eh...kan dah ada tulis dlm iklan tu...Syarikat pembinaan..
Saya dah Google nama syarikat akak...takde pun...
Aiyoyoooo...
Kalau nak cari maklumat kontraktor kecik kecik ni...carila kat website CIDB..
Bukan bukak Google terus jumpa...
Lainla kalau company tersohor macam MMC ke...Gamuda ke...Ahmad zaki ke...Ranhill ke...

Ok..kalau pakai hp Android...Mula mula buka website CIDB...pastu dia keluar gambar macammatas ni...
Pastu...ko skroll ke bawah sikit


Dah skroll bawah sikit tu jumpa mcm ni kan...
Ok..sekarang klik kat 'Carian Kontraktor'.
Nnt masukkan nama kontraktor dan negeri kontraktor tu..



Lepastu..keluar la detail macam ni...
Ada la info tentang kontraktor yang korang cari tu...
Ada la nama syarikat...alamat...gred..kategori..tarikh mula..tarikh luput sijil...

Tarikh luput sijil CIDB Seri Wardati lambat lagi ye...
Tahun 2020...
Maklumla...kami ni berwawasan ....

Ok dah paham adik adik??
Ok..pasni boleh belanja nuffnang klik satu...hahaha...


Sekian, wassalam




1 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Hai Boss!.
Kak Mirror nak mintak keja lah kalo gitu..
Kekekeke... just kidding.
Busy manjang Nafisa skg ye.
Moga bisnes terus maju.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??