mencuri di Al-Ikhsan




video kat atas ni koi linkkan dari youtube...tgk dr gaya..dorng rakam dr handfon masa tgk balik cctv kat outlet... videonya dah hilang la pulak

adess..kesiannyer budak outlet...sebab koi ni penah menjadi sebahagian dari keluarga al ikhsan...aku tau jugak la sesikit keadaan outlet ketika musim perayaan hampir tiba...memang sangat penat dan tak larat nak serve customer apalagi nak jaga setiap satu barang yang ada dalam outlet...

Aku baca setiap satu komen yg ditinggalkan di youtube...macam2 komen...ade yg kata padan muka sebab tak bayar zakat..kurang asam betul..koi rasa cam nak scan sijil penghargaan pengeluar zakat terbesar negeri johor kat bilik bos al ikhsan tu...taruk kat youtube balik....ada yg cakap padan muka kat staff al ikhsan...adoila...tak baik macam tu...

sepanjang aku kerja al ikhsan..ada sesetengah budak kedai tu ade degree weh...tapi belum ada rezeki nak  dapat kerja yang sesuai...ada yang kata makan gaji buta...jangan cakap kalau kita tak berada di tempat diorang...yelah...komen bukan susah pun nak tulih...org pun tak kenai kita melalui nickname yang dipaparkan...so, nak kutuk2 apa2 pon takde la rasa bersalah...

tp aku doakan orng yang melakukan kerja2 mencuri kat al ikhsan mendapat balasan yang setimpal di dunia dan akhirat...AMIN YA RABBAL ALAMINN...

3 Comments

  1. hazwan: org camni,selagi tak kantoi...takdenye nak insaf

    ReplyDelete
  2. kurang hajar pencuri ni..semua anggota badan lengkap..xleh ker guna kudrat cr rezeki yg halal..

    ReplyDelete
  3. cik tom:kalo satu hari nnt anggota yg lengkap tu Allah tarik...haa...masa tu diorang tahulah..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...