Showing posts with the label Pengalaman temuduga kerjaShow all

semalam kompeni yang koi pergi interview ari Sabtu tu dah call suh masuk kerja. Koi cakap lepas raya je lah. Ambik tengah bulan je senang. So 15 Ogos nanti koi lapor dirilah. Masa dia call tu koi sempat la tanya apa lagi benefit yang bakal diperolehi?...jawapannya takde elaun, takde transport, tak…

Read more

Semalam koi pergi interview kat company Amazing Sunrise kat Taman Sri Orkid. Kali pertama koi attend interview yang macam semalam. Masuk-masuk ada seorang kerani pompuan. Then, dia bagi sehelai kertas. "Akak jawab soalan ni ye."  Koi tengok, 'Question 1' eh alamak,.,kalau a…

Read more

Misi pencarian kerja telahpun bermula. Sabtu baru-baru ni koi interview post engineer kat Anjung Perkasa, ka Tampoi. Tapi nak bagi gaji kecik pula kat Anjung Perkasa tu. Takkanlah kita nak downgrade diri sendiri pulak sedangkan pengalaman semakin banyak. 2 minggu sudah kat satu opis consultant, tap…

Read more

Semalam aku pegi temuduga kerja di NIOSH Bahagian Selatan. Ada 5 orang je calonnya..semua perempuan..mula-mula semua sekali masuk bilik meeting...dia bagi plastik OHP dengan pen...pastu bagi soalan...setiap orang kena buat presentation...tulis sikit-sikit kat atas plastik tu..pastu present. Antara …

Read more