Showing posts with the label Periuk NoxxaShow all
Buat Kerisik Sendiri
Pin it

Kalau nak masak rendang... Benda yang paling bercinta nak buat...adalah kerisiknya... Ada je kerisik siap jual di kedai kedai dan pasaraya.. Tapi dah terkena yang tengik.. Terus malas nak beli kerisik siap lagi dah.. Tambahan pula dah ada mesin parut kelapa.. Buat sendiri la lebih bersih dan segar.…

Read more
Rendang ayam tua
Pin it

Ayam jaguh botak ni hari tu paling senior kat dalam reban tu... habis semua ayam bapak yang muda muda kena belasah dek jaguh botak ni... geram betul Mama Yan tengok. Kesian yang lain... nak makan pun dia tak bagi, asyik mengejar aje. Tapi kemuncak kegeraman bila dia pecahkan telur ibu ayam yang te…

Read more
Rebus kacang kuda guna Noxxa
Pin it

Cuti sekolah kan.. asyik mintak makanan aje anak anak ni... macam macam idea dah keluar nak bagi anak anak ni makan.. kita rebus la kacang kuda yang beli awal tahun hari tu... Sebelum rebus, Mama Yan rendam dulu dalam 5 ke 6 jam macam tu... Kalau nak senang, sebelum tidur rendam kacang dulu, Bangun…

Read more
Periuk Tekanan Noxxa
Pin it

Hari tu Mama Yan cuba masak ketupat segera guna periuk tekanan Noxxa. Alhamdulillah... Jadi... Cantik dan gebu gebas ketupat segera Mama Yan.. Buat saja saja... Layan anak... Asalnya Cik Sarah merajuk sebab lontong yang dipesan melalui food panda bercampur dengan sambal. Terus taknak makan... Esokn…

Read more
Bubur Kacang...
Pin it

Ini dua biji kelapa abah bagi masa balik Raub... Tiap kali balik mesti bagi kelapa.. Mama Yan pulak, Asyik lupa + malas nak gi hantar kedai nak parut. Kat rumah Mama Yan takde mesin parut kelapa. Kali ni...sebab takut terlupa, bawa kelapa masuk kereta siap-siap... duduk sebelah Mama …

Read more