Hantu Kak Limah Berhantu
Pin it

Wow!!.. 9 juta? Banyak gilas!!! Tapi Mama Yan bukanlah salah seorang drpd umat yang menyumbangkan angka 4 juta tu...hehehe.... Cerita arahan Mamat Khalid ni...kasi tiket free pun takmo tengok. Sebab tak minat dgn genre filem arahan dia. Hantu Kak Limah, Zombie Kampung Pisang, Kala Malam Bulan …

Read more
Bawa anak main
Pin it

Zaman Mama Yan kecik kecik dulu..tinggal kat rumah taman...mmg kenal semua rakan sebaya dan rakan sebaya abang kakak semua... Petang petang memang banyak aktiviti permaian. Kalau hari cuti...dari pagi sampai petang tak nampak bayang. Balik makan tengahari je...lepas tu lesap semula. Zaman anak a…

Read more
O&G, HSA
Pin it

Hari ni Mama Yan ada check up di Klinik Perbidanan & Ginekologi, Hospital Sultanah Aminah. Eh..bukan check up...repeat pap smear sebenarnya. MY memang kena buat pap smear secara berkala...setahun sekali buat di Poliklinik HSA. Sambil2 menunggu tu...nampak la notis harga wad kelas pertama bag…

Read more
Nasib penyu
Pin it

Ini ialah telur penyu Masa Mama Yan tengah skroll Facebook, ternampak gambar telur penyu dijual secara terbuka di sebuah pasar di sebuah negeri sebelah pantai timur semenanjung. Lepas tu saja lah tanya di komen, boleh jual ke ni? Jawapan yang diterima adalah..."Entahla..ramai aje ya…

Read more