Lebih sudu dari kuah
Pin it

Inikah yang dinamakan lebih sudu dari kuah? Katanya ia adalah salah satu dari petua melembutkan daging Tapi... Banyak benau kottt... Abah Mama Yan... Jarang jarang la masak daging lambat empuk Abah kata... Potong daging lawan urat... Nanti cepat la empuk. Takde la petua me…

Read more
Alhamdulillah...Berjaya
Pin it

Alhamdulillah...berjaya juga akhirnya untuk bulan Disember 2018 ni punya azam.. dapat juga la purata 1 hari 1 entry  huhuhu.. Bukan senang rupanya.. macam mana lah blogger blogger tersohor tu boleh maintain entry diorang ? boleh maintain rating diorang ? Mama Yan untuk sebulan ni aje…

Read more
Dah dapat Tempat Tuisyen
Pin it

Semalam dah settlekan yuran untuk anak bujang no 1 dan no2 untuk tuisyen  Start 2019 kena tuisyen la... Mama Yan betul betul tak sempat nak bagi full attention untuk ajar diorang di rumah Tahun depan ada 3 orang budak kenit tadika.. Kena la bagi perhatian kat budak budak kenit ni pula. …

Read more
ES &  EW
Pin it

Zaman Mama Yan sekolah dulu benda alah ni takde ye walaupun dalam Makmal Kimia. Ada sinki aje. Ni namanya Emergency Shower & Eye Wash. Lepas settle beli buku, daftar tuisyen anak dan beli kipas.. MY pergi site kat Kluang. Masa sampai tadi... Supplier tengah pasang 'fume cupbo…

Read more