Kacang buncis tumis dengan udang
Pin it

Memang masak makan malam suatu perkara yang memeningkan kepala MY. Sampai buntu nak masak apa untuk makan malam. Kadang tu, Malas nak fikir, goreng telur kicap dengan bilis goreng je. Makan dengan nasi. Bukan malas nak masak, Tapi malas nak fikir. Masak itu tak kena,  Masak ini tak sesuai, Masak tu…

Read more
Wordless Wednesday :  Pekan Nanas
Pin it

Read more
Urut di Spa Muslimah Pekan Nanas Pontian
Pin it

Kelmarin, dan beberapa hari sebelumnya, Mama Yan asyik diserang sakit kepala. Tengok tekanan darah dan gula,  takdelah tinggi sangat. Lagipun Mama Yan sentiasa je makan ubat ikut waktunya. Ke sakit kepala sebab MY cuba kurangkan pengambilan gula dan karbohidrat, Tapi bukanlah potong terus secara ek…

Read more
Restoran Kemangi Pontian lagi
Pin it

Tiap tiap minggu anak anak ajak makan kat Restoran Kemangi di Pontian ni, Mama ayahnya dah jemu tak tau nak order apa dah.. Diorang boleh pulak tak jemu jemu makan chicken chop kat situ. Mujur lah si abang nak makan nasi je hari tu. Ni tomyam ayam si abang. Dia nak makan nasi + tom yam ayam je. Uci…

Read more