Friday, September 17, 2010

copy paste @ plagiat

tadi koi dok cari cari info pasal nenas batu..tapi, pencarian tak begitu memuaskan hati..apa ke tidaknya..adalah dalam 5 ke 6 blog yang bercerita tentang nenas batu ni...dan ada 2 ke 3 forum yg bukak cerita pasal nenas batu

tapi yang bosannya...blog A sama info dgn blog B...blog B sama cerita dgn blog C...forum A tepek cerita sama dgn blog D...adeh...semua cerita yg sama...mmg la kalau benda nyer satu aje..mmglah ceritanya akan sama..tp takkanlah sama sehingga ke titik noktah, koma, huruf kecik besar....

koi rasa ni semua macam copy paste ajer dr sapa2 punya kajian terawal..apa2 pun...koi mmg tgh cari nenas batu...tp malas nak order online..payah. bila pos ke rumah..org takde..semua kerja siang...dah tu jadi kerja pulok koi nak pegi mengambiknye kat pejapat pos besar nu...jauh pulok itu...

bukan koi cemburu tgk blog org lain ade pengunjung bloh koi langsung takde org, tapi best ke copy org lain punye, paste kat blog sendri...ish kalau koi...koi malu...

4 comments:

Yan said... [Reply]

selalu gak copy artikel orang len.. tp biasenye akan buh note dari mane amik note tu.. sumtimes tu kelupaan jugak...

dianafisa81 said... [Reply]

kalau bg kredit kat tuan punya artikel oklah..at least kite tau susur galur datangnya cerita tu..ni tak...lebih2 lagi cerita yg tgh top skarang..semua copy paste dr suratkabar online...letak kat blog sendiri..bukak 10 blog pun semua citer bende yg sama macam dalam metro, berita harian, harakah daily...adoila..!

Tomato Gurl's Life said... [Reply]

betul apa yan cakap tue..boleh nak copy paste entry org lain tp sebaik2nya mintak izin dan credit pada tuan asal dlm blog tue..sbb kdg2 blogger pun kering idea jugak kan..huhu..

yg pasal diana ckp berita dalam paper tue salah satu teknik blogger nak dapat trafik dari keyword tajuk hot paper..kira kalau org google nati blog diorg akan dpt backlink..up trafik..hehe

but better buat blog on ur own good way..xperlu kejar trafik..huhu..ni pndpt cik tom la..sori kalo tersilap bicara :)

dianafisa81 said... [Reply]

rasanyer sejak koi berkenalan dgn blog ni...koi suka membaca jer...maleh nak nulih...tp tulah...byk yg isi copy paste...dah tu takde ulasan lain...buat macam hak milik sendiri jer,..nak bg kredit pon kedekut...siap copy dgn iklan iklan sekali pon ade...

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??