Wednesday, October 27, 2010

menghitung cuti..

Seriesli koi takde mende nak tulis hari ni…sebab kepala koi pening…yelah skang koi dah sorang2..che mat dengan che said dah berenti…semua kerja koi yang kena buat..pening la…pulak tu sub-kon2 kat sini suka mat main cak cak dengan koi kat sini…ari ni datang..esok tak datang…minggu lepas datang minggu ni ilang…semalam buat kerja ari ni cuti…sakit ngat mata koi ni menengoknyer.

Tak sabar nak tunggu minggu depan…cuti hari..Jumaat cuti deepavali, sabtu cuti minggu pertama, pastu ahad cuti lagi…yess…puas bergumbira dengan anak2…plan nak gi mana yerr…cam nok balik raub…tapi lom tau lagi camner...

Lepas cuti deepavali minggu lagi satunyer pulak cuti 2 hari…cuti hari ahad dengan cuti hari keputeraan Sultan Johor…Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar…dapat cuti 2 hari..yang tu dah sah sah kena balik kampong…apasal? Anak sedara Mr. Husband koi nak bertunang…

Pastu bulan depan ade cuti raya haji..tapi cuti raya haj kat johor sehari jer...jatuh kat hari rabu pulak tu...apsal tak jatuh hari Isnin??sedap sikit dapat cuti 2 hari...


Macam tu la orang yang kerja 6 hari seminggu ni..kerjanya dok mengira bila dapat cuti… cuti berapa hari...? pastu plan cuti nak buat apa? Oh seronoknya kerja cikgu...sabtu ahad cuti...ade cuti penggal..cuti raya puasa seminggu...cuti raya cina seminggu...Rugi koi tak amik kos pendidikan masa belajar dulu...takpon masuk aje maktab perguruan...pastu baru sambung belajar lagi...Rugi ker?taklah..kalau tak macam tu..tak jadi macam ni...koi pon bahagia jer skang ni...

3 comments:

Mama Fiyan said... [Reply]

bestnya cuti.....

Si kodOQ said... [Reply]

naK reMove word apa ya...ajarkan kodoq ya

diana said... [Reply]

best la cuti lama2..
suami akak
depavali ka,
raya cina ka
tetap kena kerja..
demi masa depan anak dan bini yang makin bulat..
ehheheh..
mujur akak cuti sepanjang tahun.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??