Sunday, November 28, 2010

video klip cikgu shida...

sape belum tengok video klip cikgu shida?? belum?? takpe...kalau belum tak jadi hal...cuma kalau dah tengok senangla sikit koi nak bercerita pasal cikgu shida ni...

masa mula2 dulu rasa kesian yang amat sangat sebab koi fikirkan videoklip stacy yang dia miming kan itu adalah koleksi peribadi yang dicuri dari laptop cikgu Shida...rupenye dia upload sendiri daa...bukan hanya satu..malahan banyak giler...

kalau rasa ingin nak tengok pergi jer kat youtube, taip jer cikgu shida atau teacher shida...beratur videoklip cikgu shida menunggu...

sembang2 dengan member lelaki kat tempat kerja...dia tengah bukak youtube...so koi pon tanya lah

"ko dah tengok video klip cikgu shida?...best gak layan"

"cikgu pon buat video klip lucah ker?

"apahall!takde lain yg ko ingat...yang lucahhhh ajer yang kau ingat."

memang lelaki pikiran nyer akan pergi ke warna kuning atau biru sahaja agaknya kalau bagi ayat tak habis.

okeh..back to cikgu shida...kreatif sebenarnye kepala otak cikgu shida ni...profesion cikgu ni selalunyer kan dikaitkan dengan etika2 bersopan..buat tu tak boleh..macam ni tak bolehh...alih alih ade pulak sorang cikgu yang selamber giler...tu kalau bukan cikgu tu..mau masuk raja lawak tu...


koi kira ramai jugak yang tak kuasa nak pergi mencari ke youtube...so koi amik dari youtube...link kan kat blog koi ni...dan koi dah tengaok hampir semua video klip cikgu shida...dan yang paling best koi rasa adalah miming kalau berpacaran by ana raffali and suhaimi meor hassan...so enjoy the video

.

p/s: kalau tak suka..jangan kutuk...tak baik...

Saturday, November 27, 2010

award from kta tinggi with love...

si Anis ada tag koi untuk award...tp koi pun tak tau apa function award ni..tapi koi berkenan hok ni...thanks la anis yer..lain kali tag la lagi...




blog koi mungkin takde juta juta UV...muka koi jer yang terdedah kepada sinaran UV adelah...mungkin takde value yang tinggi...input dari mangga ads pon berapa sen ajer...tapi bagi koi dia ade nilainyer yang tersendiri...yang koi jer tahu berapa harganyer...eh bukan berapa harganyer...tapi betapa berharganyer...haha..poyolah pulak...dan koi takde nak tag sesapa...sebab koi yakin semua blog ade harganyer yang tersendiri bagi diri tuan punye blog...sapa berkenan boleh ambil award ni..

kes curi VS kes pukul

Hari Khamis baru-baru ni site koi ade kes pulak...kurang ajor punye budak..masuk site koi dengan tak bagi salam..tak mintak izin..takdela nak minta ampun nenek...cucu tumpang buat kerja kerr...alih alih belasah bangladesh koi...menyirap betul..rasa cam nak lempang jer..tapi sah sah kederat dia lebih power dari koi. So, koi malas je nak lempang dia.

Sedap-sedap jer dia kata Bangla koi tu curi beg dia..dalam tu ada duit 600ringgit, henpon dengan IC...

“ko nampak ke budak akak yang ambik beg tu”

“saya tak nampak kak..tapi memang sahla dia orang terakhir saya nampak lalu kat situ...”

Hanya kerana Bangla tu lalu kat kawasan dia buat kerja, terus bangla koi tu jadi mangsa. Masalahnya, yang dia nampak bangla tu ajer...yang dia tak nampak??camne pulak??cakap nak kurang ajar giler..ni la budak-budak zaman sekarang...belajar tak abih.. pastu bangun tido pergi kerja tapi otaknyer taruk bawah bantal...

Koi bukannya nak menangkan Bangla...tapi sebagai menghormati hak asasi manusia.. dia takde hak nak pukul bangla tu...lagi pulak yang dia pukul tu bangla kepercayaan koi...bangla yang koi amanahkan menjalankan misi rahsia koi pada waktu pagi. Tukang sapu opis koi...buang sampah...juruukur tak bertauliah...jaga stor...cuci kereta koi, beli air dan lain-lain lagi. Skang koi dah kehilangan tukang cuci, jaga stor, opis boy,juruukur, PA...dapat MC 21 hari...

MC 21 hari tauuu...bukan sikit2 punyer cedera..dibelasahnya bangladesh tu dengan batang paip 2 inci...rebeh telinga budak tu...kaki bengkak..tapi tak patah....xray kata takde pape...Cuma bengkak saluran darah jer....ahh..kadang doktor ni bukan leh caya sangat...

Koi malas nak cakap banyak dengan budak jahat yang pukul bangla koi tu...budak skang ni bukannye betul sangat...ntah2 tgh ngisap gam ker...bukannyr waras...lagi satu jenis ade yg fanatik sangat dengan ayahanda la, abang long la, abang gedang la...karang dia buat serangan balas pulak...

Koi Cuma bagitau pihak keselamatan UTM ajer...supaya budak-budak samseng ni keluar dari site koi...koi tak suka tengok samseng taik kucing kat tempat kerja koi...tapi sekuriti UTM terus pas kat polis....kat balai polis...tiba-tiba budak yang kurang ajar tadi tu jadik rimau pondan...cakap pon dah mengigil.

Buat report polis...masuk lokap kejap..last2 bapak dia datang merayu-rayu...mintak tarik balik dakwaan. Haa...tengok...tengok...mak bapak jugak yang susah.

Sebab kesian..tarik balik dakwaan dengan bayaran sebanyak RM3000 perlu dibayar kepada mangsa dalam masa seminggu, kalau tak...akan dakwa balik semula...haa...tu la..mula-mula hilang henpon,wallet berisi duit 600 pastu bakal terbang lagi 3000ringgit sebab pergi kerja tak bawak otak....

Monday, November 15, 2010

misi mencari kerja baru..

Bila nak dapat kerja baru nih...satu kompeni pon takde panggil koi gi interview...last koi pergi interview kat NIOSH beberapa bulan yang lalu...pastu tak penah dah...dah jenuh menghantar resume dan memohon melalui jobstreet...

Koi bukannye dah boring kerja kat sini...tap kat sini dah tak banyak kerja C&S..banyak kerja Arkitek je..kerja repair defect sikit2..koi nak kerja macam awal awal dulu..rentung sikit takpe..janji kepuasan bekerja tu kite dapat...

Dulu masa pembinaan tengah rancak...koi tengah membawak budak..so takleh lasak lasak sangat sebab kena fikir jugak keselamatan orang kat dalam tu...lagipon sangat berisiko kalau terjatuh ke..tergeliat ke..terkehel ke...walaupun tak lasak sangat..berada di site lebih 8 jam sehari kategori lasak jugak la tuh....mujur masa mengandungkan anak koi yang nombor 2 ni koi tak ditimpa dengan alahan mengandung yang teruk...

Ok..sesapa yang ada lubang kerja di lapangan pembinaan roger roger koi ok...sbb projek ni dah nak siap, koi dah tak rasa apa kalau tinggalkan...dulu masa awal2..nak blah kesian pulakk..kesian??nak buat apa plak kesian...kontraktor kelas A beb...letak je kat jobstreet..berambat orang nak mintak kerja...bukan kesian ekceli..koi yang tak dapat2 lagi kerja baru...camne koi nak blah dari sini...


dah premix jalan masuk..maknenye tak lami lagi siap la projek

Saturday, November 13, 2010

Giveaway 13 Nov - 28 Nov 2010



sapa nak join GA???jangan angkat tangan tinggi-tinggi...nanti nampak tiak...angkat jari jemari...klik kat sini gambar bunga kat atas tu..

syarat-syarat penyertaan mcm biasa....
1. Jadi follower blog http://ekinashikin.blogspot.com dan http://pinkbiru-pinkbiru.blogspot.com/
2. copypaste banner ke entry & sidebar (beserta link sepanjang tempoh GA)
3. tajuk entri : Giveaway 13 Nov - 28 Nov 2010(6pm)
4. linkkan entry kamu kamu ke entry tuan punyer GA
5. pastu sila tglkan komen kat entri GA tu
6. bagi email sekali

Wednesday, November 10, 2010

sakit gigi

Dah 3 ke 4 hari koi sakit gigi sebenormye..tapi taklah sesakit hari ni..nape sakit gigi? Tak gosok gigi ker?? Sape kabor tak gusok...dah gusok 3 kali sehari dah pun...tapi dia nak sakit jugek koi nak buat mana gaya??

Gigi koi ni walaupun tak putih melepak...tapi dari segi ketahanannye..InsyaAllah... memang tahan lasak..macam gigi bapak koi...umur 58 tahun..sebatang gigi pun tak penah tanggal lagi..berbeza dengan mak koi yang umurnyer sebaya dengan bapak koi...dah pakai gigi pelesu dah...adik koi yang muda 5 tahun dari koi...dah habis dah 4 batang gigi depannyer..reput..pun dah pakai gigi pelesu....

Koi sakit gigi hari ni bukanlah kerana penjagaan gigi yang tak betul..tp sbb geraham bongsu koi tu..dah 5 tahun dah..belum habih habih lagi keluar...macam mana nak keluor habih? Dah tumbuh dari awalnye tu herot..memang susah la nak keluar..bila dia nak tumbuh dia tolok ke kekawan dia yang kat sebelah...nak tumbuh nyer satu...yang sakit nyer dua tiga batang..

Tak habih nasik koi tengahari ni..nak makan pun sakit...nak tidao malam tadi pon sakit....tadi dah pergi klinik gigi Amim kat Taman Universiti...kena 40 ringgit, dapat 2 jenis antibiotik dengan sepapan ubat tahan sakit...doktot gigi tu kabor..ni nak kena buat minor surgery...kena potong gusi sikit...bab potong2 ni koi dengar seriau....lagi seriau bila dia kabor kosnye “five hundered something”...

Dengan ini makanye terpaksala koi buat temujanji dekat hospital kerajaan..walaupun kena tunggu 2 ke 3 bulan lagi...tapi genggaman tangan koi ni sukar untuk melepaskan RM500 untuk cabut gigi bongsu tu...anak bangsu ni memangnyer manja...besor mat belanjer nyeh..

Tuesday, November 9, 2010

Meniti hari di Taska d'Ceria

Hari ni hari ke-6 anak2 koi duduk Taska...dan keadaan masih belum berubah..tiap2 pagi nangis...bila time ambik koi tanya pengurus taska tu...dia kata..taknak makan..taknak tido...merengek sepanjang hari...

Kesian pulak la koi kat Umar Mukhlis ni...sebab dia dah 2 tahun dok kat umah pengasuh lama tu..dah lama sangat. Lagi pulak dimanja-manjakan oleh pengasuhnya. Memang la dia teringat ingatkan keluarga angkat dia dulu tu...tiap2 ari mintak enset ayah dia..nak tengok video klip yang ayah dia rakam masa dia tengah main2 kat sana...tengok video klip sampai tertido tido...

Semalam masa ambik jalan pon dah tak betul..terhoyong hayang...sebab taknak tido. Taknak makan. Padahal malam sebelum tu tido lewat. Adoiii..kesiannyer...camne ni?? Takkan nak hantar balik rumah pengasuh tu...?

Adik dia si Umar Mahfuz pulak okay okay jer pengurus taska tu cakap..tak menangis pon...main jer..time tido...tido...time makan...makan..hari pertama dengan kedua jer adik menangis..lepas tu dah takde apa dah..pagi tadi koi hantar..letak je adik terus dia jalan pergi kat mainan...

Koi pulak rasa lebih senang dia di taska ni...selain faktor2 yang tak boleh koi ceritakan di sini..Taska ini juga amat2 dekat dengan rumah koi...jalan kaki pon boleh amik...keluar lambat sikit pon takpe...jadi kesimpulannyer memang eloklah dok kat taska ni...tapi rasa kesian tengok anak rindukan orang2 kat tempat pengasuh lama dia tu yang sedih tu...

Entri Paling Hot..

clear idok gambo kat atas ni…ini adalah statistik post koi dari bulan may sampai bulan Oktober. kesimpulan yang boleh diambil daripada statistik entri koi adalah…

1. tajuk kena menarik walaupun isi macam hampeh nyor

2. janda memang menarik minat orang…contoh rozita che wan…gosip tak habih habih

3. orang suka baca cerita panas2…google search janda miang la..janda gersang..tup tup sampai ke blog koi

koi lagi suka panggil Ibu tunggal bila merujuk kepada janda…tapi bila deme ade buat bende tak senonoh, cam ganggu rumahtangga orang…barulah koi gelar janda. kalu kat pahang siap ade nama tempat nama Janda Baik lagi…eh jangan lupa..Kampug janda Busuk pon ade…kat Bentong…orang dulu2 ni nak bagi nama tempat tak mengagak…

Thursday, November 4, 2010

GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM

Koi telah ditag oleh kak Diana untuk GA melRomeo rupenyer..GA yang semalam koi buat tu, GA novel tu kak Diana tak tag koi pon…koi ajer yang peghasan…

Jom kite yang pakai domain free ni ramai ramai sertai GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM


Koi memang teringin bebenor nak memiliki domain sendiri….tapi bila tengok tutorial otai2 blogger ni macam banyak bebenor mende nak plugin lah..install lah..FTPlahh…huhu…dah la koi ni rabun IT…ditambah pulak penyakit M tu…

Mari kite sebar2 kan GA ni kepada kekawan blogger yang lain..manalah tahu kalau kalau tuah menyebelahi kite…tu maknanye doa mak bapak koi makbul…sebab dulu-dulu bila buat salah..mak koi akan jerit “bertuah punye budak!!”



Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS

1.Rina - http://jaijina.blogspot.com/

2.Anis - http://nadzirah-aqilah.blogspot.com/

3.hezrina - http://hezrina1983.blogspot.com/

4.chie - http://nakamichie.blogspot.com/

5.xiao - http://chiqu3chill.blogspot.com/

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG


Bagaimana nak menyertai GA melromeo dan mendapat Domain pecuma?? Senang sangat takyah tepek bener..sidebar…bloglist pon takyah…pendek kata memang senanglah…syarat dan peraturan ada kat bawahhh..

Syarat & Peraturan

1. Create 1 Entry bertajuk “GiveAway Domain From MelRomeo.Com“

2. COPY Ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog anda. (PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY “GiveAway Domain From MelRomeo.Com“)

3. Tag 5 Orang Kawan Bloggers

4. Comment Entry “GiveAway Domain From MelRomeo.Com“ berserta LINK Entry anda dan

Siap!


Easy Huh? Pemenang akan dikira menggunakan Random.ORG! Mungkin Anda Bertuah ? Siapa tahu ??
Tarikh Tutup 30 November 2010!* GoodLuck And Enjoy Bloggers!
senang yaamat bukann??

Wednesday, November 3, 2010

tak terhingin koi..

Rodong koi kat facebook tag koi untuk gambar kelas masa form 4 & form 5...koi jengah...dorang engah sibuk mengimbas memori zaman sekolah dulu...tapi koi sorang jer yang tak mencelah walaupun telah ditag...koi tgk aje...

Kenapa tak koi tak join??padahal kalau masa kat asrama sekolah dulu..mulut koi ni...kalau sembang kat dorm A..sampai dorm D pon boleh dengar..dari hujung bangunan ke hujung banguanan boleh dengar suara koi....malas koi nak join sembang kat situ..sbb dia tag sekali dengan budak lelaki kelas koi...budak laki-laki kelas koi jahatnyer...ya ampunnnn....sampai skarang koi dah beranak pinak pon..koi takkan maafkan segala perbuatan jahatnyer kat kaum hawa yang ade berapa kerat je dalam kelas tu...

Dorang pernah simbah minyak masak kat kerusi budak pompuan...pernah sorok kalkulator koi masa nak exam add maths..pernah cunteng2 buku tulis koi....pernah panggil koi orang minyak...pendek kata memang jahat giler lah..tapi koi tak penah melawan pon...koi diamkan ajer...sampai satu ketika koi report kat cikgu disiplin merangkap cikgu BM kelas koi...habis satu masa subjek BM cikgu dok bebel problem budak laki vs budak pompuan kat kelas koi..tapi takde jalan penyelesaian...

Masa abih sekolah kan ade dapat majalah sekolah...koi tengok majalah sekolah koi...gambar kelas tu sungguh menyanyat hati...koi buang jer majalah sekolah koi tu...hati koi betul betul sakit tengok gambar kelas yang dah diedit edit tu...koi dah tak ingat suasana gambar tu tapi koi mmg sakit jiwa dengan gambar kelas tu...memang menjatuhkan air muka koi...

Skang dalam suasana dah dewasa...ade la beberapa orang budak laki dalam kelas koi tiba2 je nak add add koi kat fesbuk dia...oh tidakkkk.....boleh pergi mam! Koi belum ilang ingatan lagi...

First GIVEAWAY Novel...

koi telah di tag oleh kak diana... untuk menyertai giveaway nivel oleh Mr Gidan...dan koi pulak dengan rasa besar hati dan rela menyertainya...sejak dah ada anak, koi tak penah membeli novel lagi dah...bukan apa..takut beli je tapi tak sempat baca...ni kalau dapat GA dari Mr Gidan bagus jugak...save bajet koi...masa zaman belajar dulu..loan masuk ajer terus ke angsana..cari novel baru...haa..sekali beli 2 ke 3 bijik koi sambar...

Mr. Gidan hendak membuat Giveaway Novel sambil-sambil mempromosikan belog ini. Giveaway ini tak da banner macam orang lain buat...tu yang koi rajin sikit nak masuk tu...koi lemah sikit kontes yg ade tepek banyak2 ni...leceh...yang macam ni senang sikit...

koi tadi ronda ronda la kejap kat beloh Mr Gidan ni..tgk apa2 yang patut...hoho..blog bisnez rupenyer...koi dah berkenan kat satu benda dah tadi...jeng..jeng..jengg...
function mende ni ala ala cool fever gitu....untuk orang demam...koi jarang2 demam..tp anak2 koi slalu gak demam...so...kejap lg kang bolehla koi tempah..

syarat syarat nak join GA ni sonangbaitu..
Syarat-syaratnya:

1. WAJIB jadi follower belog ini.
2. LINK kan belog ini di bloglist korang.
3. Buat SATU entri tentang belog ini dan linkkan di sini.

Hadiahnya adalah salah sebuah novel yang ada di belog ini (mengikut pilihan pemenang terpilih) Dan kalau sambutan GA ini hangat...akan ditambahkan lagi hadiahnya...Oleh itu jom reramai join GA Novel.

Mula pada 29 Oktober hingga 31 Disember 2010

untuk memeriahkan suasana koi nak taggggg.....
  • xiolin
  • leezacks
  • cyl
  • anis
  • cik gold



Tuesday, November 2, 2010

hari pertama di Taska...

Semalam seharian koi tak senang duduk...dok mikir anak anak koi melalui hari pertama di Taska...tepat jam 5.30petang koi terus punch out dan tak menoleh lagi koi terus menuju ke taska tempat koi letak anak2 koi sementara ayah dan mamanye keluar mencari rezeki..

Koi sampai2..cikgu taska tu kata anak koi yang sulung tido..koi tengok dalam bilik dia tengah lena amat tidur...koi kejutkan...bila dia tengok koi...dia terus senyum dan mintak dukung...pastu tanya adik dia mana?? Owhh..cikgu taska tu cakap adik mahfuz pergi iku pengurus taska tu amik ummi...siapa Ummi?..ummi tu isteri pengurus tu...

So sementara tunggu adik balik...sembang2 jer dengan cikgu taska tu...tanya camner budak dua orang tu...adik nangis jerit2..takmau orang..taknak tido..taknak makan...aduh...kesiannyer...abang tak nak tido, taknak makan..tapi tak nangis...lepas mandi petang, bagi susu dia tido sendiri...sbb tu masa koi sampai dia tengah tido...masa suruh tido dia duduk jer sebelah adik dia...adik pon tido kejap jerr...sebab adik biasa tido buai kat umah pengasuh dulu...skarang dah hantar taska....mana ade buai...

Nak buat camne anak anakku...mama dengan ayah kena cari rezeki...nak cari pengasuh bukannya senang...harap harap anak mama dapat sesuaikan diri dengan cepat di taska okay...mama dah gaji ni..malam nanti kite pergi makan eskrem mekdi kat Jusco Taman Universiti ye sayanggg...

al kisah al ikhsan

Tadi koi jengah jengah facebook...tengok ramai kekawan dari tempat lama koi bekerja dulu sedang meluahkan rasa di status masing2...huhu..kesiannyer...takpe cubalah bersabar..sambil2 tu usha la peluang kerja yang lain...

Teringat pulak alkisah koi blah dari tempat tu...masa tu koi jadi warehouse manager...tugas koi menjaga warehouse lah...sekali tu ade ada buat stocktake atau pengiraan stok. Stocktake ni dibuat setahun 2 kali kot...masa buat stocktake tu..banyakla barang2 yang di ‘declare’ sebagai hilang dalam jagaan koi...

Koi pon berusaha untuk membuktikan barang tu tak hilang sebanyak yang dorang declare hilang...sambil2 tu koi usha la kerja baru...gile ke apa? Kena potong gaji sratus lebih sebulan selama setahun...tanak koi...dahla gaji ciputs..lagi nak kena potong..

Koi mintak tangguh untuk buktikan barang2 tu tak hilang...pastu koi dapat kerja baru..hahaha...24 hours resign notice koi bagi..pakai emel lagi..cc kat semua orang... tak kena apa apa ker kalau resign 24 jam?...kena..kalau dah sign surat komfom memang kena...tapi koi tak sign surat pengesahan jawatan....setahun setengah koi kerja situ...koi tak sign surat tu takde sape tau...sbb apa...kelemahan pengurusan la kott...

Tambahan pulak koi memang berseteru dengan salah sorang manager yang ada kat situ...tak suka bekerja dengan orang yang tak boleh terima kritikan orang lain..terasa diri tu macam bagus sangat...

Actually, bahagian HR dah bagi koi surat confirm...tapi dia bagi koi sehelai surat dan cakap...dah siap sign nanti bagi HR satu salinan yer...hehe..koi nak bagi ker?? Deme nak copy la sendiri...HR kat tempat lain...bawak 2 salinan surat siap siap...sign dua dua...satu pekerja amik..satu lagi HR amik...bukan lepas sign fotostat pastu bagi HR...so, koi ade surat confirm...HR takde...

Lepas koi hantar resign letter...diorang pon kelam kabut cari surat tu...softcopy ade..tapi kenapa dalam fail tak ade...diorang siap print surat baru..pastu siap backdate dan suruh koi sign masa tu juga...koi nak sign ker??haha...kelakor bebetul....tapi kesian HR kena marah dengan manager manager manager....

Walaupun koi blah dari syarikat tu dengan cara yang menyakitkan hati beberapa pihak..tapi koi sangat2 berterima kasih kepada big bos syarikat tu dan bekas pengurus syarikat tu yang memberikan koi sedikit ruang untuk koi menjadi sebahagian daripada mereka satu ketika dulu...kat situ lah koi dapat mengumpul rakan rakan kat area skudai ni...dan satu ketika dulu...ia pernah menjadi saat yang paling menyeronokkan dalam hidup aku...sehingga kini koi masih memberi sokongan kepada syarikat tersebut dengan membeli belah di sana.

Klik! Klik!

Post Terhangat