Sunday, June 3, 2012

Boleh caya ker??

Koi tak berniat nak burukkan sesapa punye business..cuma nak share sikit...boleh caya ker deal deal ni semua?? sbb ada yg koi tgk nampak betul2 murah..betul2 berbaloi dgn nilai wang...tp ada jugak yg koi tengok macam tak berbaloi a.k.a kena tipu. Dah banyak kali jugak koi tengok dalam katalog koi harga yang ditawarkan dalam katalog jauh lebih murah dr dlm Deal..mmgla FREE delivery, tp yang dalam katalog tu, bila koi tambahkan dgn delivery pun masih murah lagi dr dalam deal. 

contohla...kitchen wall protector ni

gambar kat atas ni dr katalog. harga Cuma RM 6.50.
gambar ni plak dr deals...RM24 sekeping free delivery. kalau harga sebenar...dah boleh dapat 3...

tp utk sejukkan hati anggapla kualiti tak sama. yg lain pulak yang ni...

yg atas ni koi snap dr katalog kat rumah koi. yang ka bawah ni pulak koi tgk kat online deal. nak kata dah turun harga, ni katalog awal tahun. yang deal tu pulak tamat masa bulan April 2012. 47% discount apanya kalau harga dia mmg RM14.90.
beli kat katalog RM 8.90 tambah kos penghantaran RM6 = RM14.90...laa..sama daaa...

 koi tak berniat nak promote koi punyer direct selling...tp pikir2 la dulu sebelum membeli barangan online ni. koi dah byk terjumpa harga2 macam ni. memangla harganya tak mahal dan mampu dibeli, tp bila dia kata diskaunla la..offer la...koi geram ajer...ada lagi sau..koi malas nak snap2..gambar bra cli...ha...tu kat dalam katalog RM3.90 utk 3 pcs..yang koi jumpa..RM14.90 untuk 1 pc. free delivery...adoih..kaya cepatla....



6 comments:

LydSunshine said... [Reply]

kuat menipu jugok derang ni. Geram plak bila baca.

Aju Mohit said... [Reply]

aku beli bila promo tu betul2 aku rasakan murah jek yan, kadang2 barang sama tp lain2 company offer lain2 harga, so mmg kene hati2

diana said... [Reply]

was2 pun ada..kan???

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Kena rajin survey harga sebelum membeli.

~ataicha~ said... [Reply]

biasa la tu.. kena rajin survey..

Anamarza said... [Reply]

Tu pentingnya survey harga ya

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??