Friday, December 14, 2012

Selamanya Harimau Malaya...

koi pun tak nak ketinggalan hapdet pasal perlawanan pasukan Malaysia lawan Thailand malam tadi.Huh kecewa!! Bukan kecewa dengan mutu permainan, kecewa dengan sikap pemain Malaysia. Dah tahu kan...Thailand memulakan serangan psikologi sejak awal lagi, bagi padang berlopak berlumpur utk latihan, takde bilik salinan, takde bilik air, layan mengalahkan pasukan MSSD tp kena pahamlah yang itu adalah serangan psikologi Thailand. Kita kena kuat mental untuk hadapi semua tu. Dah bertahun tahun der berlatih kat padng cantik penginapan selesa..baru seminggu berlatih kat sawah janganlah terus down okehh!

bila dapat pengadil K-POP kita tak boleh harapkan pengadil akan selalu buat keputusan yang memihak kepada kita. lainlah dapat pengadil Iran ker, UAE ke, Turki ke...bila keadaan macam tu apa saje provokasi dari pihak lawan kita kena tutup telinga. kena tolak ke, tarik ke, bentes ke...buat tak tahu saja..jangan lawan, membentak sbb mmg sengaja pihak lawan provoke kita dan jangan harap la dapat pengadilan dari pengadil Kpop ni. Mmg pihak lawan nak pasukan kita kena kena kad merah. Tak boleh marah marah..masa kamera close up, dari gerak bibir nampak sgt si fadhli tgh sebut perkataan 'b*t*h'. Harap harap lepas ni fadhli shas menjadi lebih penyabar dan elakkan perang mulut dengan pihak lawan yang mana mereka sengaja buat kita naik angin. Mengucap banyak banyak ye dik.

bila tinggal 10 pemain, semangat Malaysia pun terus down..yelah tinggal 10 orang pemain, kalah pun ada alasan. Alasannya "main 10 orang". Dahla ayam tambatan semua kena sampar. Huh alasan lagik!

Koi rasakan...pemain bola Malaysia ni...pasal stamina..skill...En Suami koi kata bolehla...ada banyak peningkatan. Budak2 ni semua bersemangat tinggi. Akan tetapi bab ketahanan mental ni kena asah lagi la...Rasanya nanti budak lepasan SPM ni nak pergi PLKN pemain Malaysia kena join sama la takpun hantar pergi kem biro tatanegara...hehehe...

Apapun..perjalanan bolasepak negara masih panjang. Selamat Maju Jaya Harimau Malaya...


3 comments:

Nad @ MamaZN said... [Reply]

Cuba lagi thn dpn..

Kak, saya emel akak tak reply pun..huhu

LydSunshine said... [Reply]

Bukan pemain bola je mental lemah. Dato Lee Chong Wei pun boleh goyah kalo time lawan dgn Lindan. So, ingatnya, elok gak kalo pemain bola ni pegi latihan ketenteraan. Bagi mental kuat skit. *ckp senang le. Ce buat. Tak mampu wei.

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Alamak!. Aritu I tak sempat pun tengok bola.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??