Wednesday, July 31, 2013

Kerja oh Kerja :dalam dilema la pulak

semalam kompeni yg koi pergi interview ari Sabtu tu dah call suh masuk kerja. Koi cakap lepas raya je lah. Ambik tgh bulan je senang. So 15 Ogos nnt koi lapor dirilah. Masa dia call tu koi sempat la tanya apa lagi benefit yg bakal diperolehi?...jawapannya takde elaun, takde transport, takde telepon...

Bila dah letak telefon koi kira2 balik...Gaji basic yg ditawarkan tu semata-mata macam tak berbaloi. Jauh sangat dengan yang koi mintak. Ni yg dalam dilema nihhh...

nak kerja ke taknak dengan kompeni tu...

2 comments:

  1. Senarai kebaikan n keburukan keduanyer sekali....

    ReplyDelete
  2. 2 benda yg harus dipikirkan :-
    1) Jauh tak dari rumah?.
    2) Kadar ketensenan bakal menurun atau meningkat bila keja kat situ?.






    ReplyDelete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat