Showing posts with the label Tempat menarik JohorShow all
Makan nasi Arab di Zaituna
Pin it

Petang kelmarin bawa mak mentua keluar pergi Angsana kejap,  jumpa anak arwah kakak ipar Mama Yan,  Dah lama diorang tak balik kampung. Kereta rosak katanya... Lepas pergi Angsana, Barulah pergi makan di Zaituna pula. Saja ajak suami pergi Zaituna, Dia dah selalu pergi bawa Client makan makan kat s…

Read more
Kenny Rogers Roaster, Angsana Mall
Pin it

Hari Sabtu kat Johor ni memang mana mana tempat pun ramai orang,  Dekat mall, Dekat taman rekreasi, Dekat panggung wayang, Dekat pantai... Sebabnya... Hari Jumaat staf kerajaan cuti, Hari Ahad staf bank dan swasta pula cuti, Hari sabtu aje la ada masa untuk bawa anak keluar berjalan,makan makan, me…

Read more
Bercuti di Mersing, Johor : Hari Pertama
Pin it

Sementara anak anak tengah cuti ni, Kita bawa la anak anak bercuti untuk cari pengalaman dan jalan jalan ke tempat orang. Asyik duduk rumah, main handphone, tengok TV dan bergaduh.. Bawa la berjalan jalan sikit. Tapi percutian kami percutian bajet aje. Terlanjur pula ayahnya ada kerja di Mersing, K…

Read more
Makan Malam di Restoran Kemangi, Pontian
Pin it

Setiap hari Khamis malam Jumaat, Mama Yan dan suami memang akan bawa anak anak makan di luar... Selalu bawa kat kedai kedai makan sekitar Pekan Nanas aje.. Tapi macam dah habis kot kedai makan kat Pekan Nanas ni... Malam kelmarin, lajak sikit ke Pontian. Kami memilih Restoran Kemangi Jalan Pontian …

Read more
Makan di Restoran Asam Pedas Kambing Terbang, Gelang Patah.
Pin it

Minggu lepas, Minggu akhir sebelum bermulanya sesi persekolahan, Suami MY bawa kami semua makan tengahari kat luar. Kali ni dibawanya kami ke Restoran Asam Pedas kambing Terbang yang terletak di No 56 Jalan Nusaria 11/4, Taman Nusantara, 81550 Gelang Patah. banyak menu menu yang ada, ada menu melay…

Read more
Nasi beriani ayam Restoran Shahab
Pin it

Semalam, MY naik pejabat kejap, Tapi sebelum sampai, Isi perut dulu. Suami tanya nak makan kat mana? Dan jawapan piawai seorang isteri solehah solehlah sangat ni... Mana mana pun boleh..  Jadi, terus sahaja keretanya mencari petak parking di hadapan Restoran Shahab. Restoran Shahab ni,  Terletak b…

Read more
Siakap Taman Pasir Putih
Pin it

Makan malam ni sebahagian daripada percutian 24 jam kami. Dah lama tak bawa anak anak makan nasi berhidang kat luar. Last makan kat luar macam ni bulan 4 hari tu kat Restoran Kemangi Pontian .  Lepas dari tu gasaklah berPKPKPKP sambung bersambung. Ni la baru dapat bawa anak anak makan kat luar semu…

Read more
Asam Pedas Piring Puteh
Pin it

Hari Rabu lepas habis meeting kat Eco Botanic, Balik rumah dulu, Nak sapu, Nak mop, Nak kemas, Nak basuh baju, Dan macam macam urusan rumah tangga lagi. Lepas tu, MY pergi kebun kejap bagi ikan dan ayam makan. Selesai urusan di kebun, Nak pergi makan. Lepas tu ajak suami cari tadika untuk Mijan tah…

Read more