Thursday, October 10, 2019

Jadi ahli Avon pulakkk....

dah masuk 10 haribulan 10 dah...
tapi entry baru nak masuk 3 ketul..
hohoho...
very the poyo dengan azam seminggu 10 entry...

nak buat macam mana kan...
1. busy
2. Takde idea menulis

Bila nak mengarang tu...
Rasa macam tersekat kata kata dalam kepala,
tak boleh nak dimuntahkan ke dalam bentuk penulisan,
Terperaplah idea dalam kepala dan akhirnya mereput.

Minggu lepas, 
Ternampak iklan minyak minyak wangi Avon,
Far Away baru...
Terus daftar ahli...
Daftar online je..
Keinginan membeli tu rasa membuak buak sangat...
Sebab sekarang ni...
Dah boleh daftar online dan beli online juga...
Nak sangat sangat beli minyak wangi tu..
Tapi minyak wangi dexandra yg beli bulan lepas belum nuka kotak pun...
rasa macam gelojoh sangat la pulak nanti...
bawa bersabar...

Semalam Mama yan saja google Avon near me..
Jumpa satu kat sebelah U Mall..
Entah kenapa sebelum ni macam tak perasan..
Sebab memang tak cari agaknya...
Dengan penuh kegigihan Mama Yan pergi ke stokis semalam petang


Inilah hasil tangkapan Mama Yan di stokis Avon petang semalam,
Mama yan belikan suami 2 botol minyak wangi Wild Country..
haaa...yang pakai minyak wangi Wild Country rasanya geng geng otai je ni...
hahaha..
lepas tu beli losyen Far Away..
Mama Yan memang peminat Far Away dulu dulu...
Sekarang je dah tukar tukar selera sebab dah lama tak pergi Avon...
Avon yang dekat dengan rumah dah tutup,
tak tahu ada lagi satu Avon yang dekat juga.
Lepas tu beli face mask..
entah bila la tu nak pakainyaaa...


Lepas pergi Avon semalam..
Singgah Restoran Agus,
Bungkuskan roti telur kat anak anak.
Kelmarin bungkuskan anak roti telur dan dah bayar ikut harga roti telur,
Sampai rumah, 
masa nak hidangkan,..
Semua sekali dibaginya roti canai kosong..
Hmmm..
dah rezekinya roti canai la maknanya tu.
Tak rajin la pulak nak pergi kedai semula sebab dah maghrib.
Telan ajelah anak anak wehhh...

Sambil sambil tunggu siap roti telur,
Mama Yan buka la katalog..
wahh..
ada lagi rupanya konsep gosok gosok tangan kat katalog untuk test minyak wangi...
Hahahaduii..
teringat masa kecik kecik dulu,
sampai koyak katalog Avon mak sebab berebut rebut nak gosok tangan kat situ,
tak senonoh betul,
yela..
kalau lambat..
nanti wangian kat katolog tu habis.
kihkihkih...
Indahnya kenangan masa kecil dulu bersama adik beradik...

Lepas tu, 
masa duduk rumah sewa dengan kawan kawan UTM pun sama,
tiap bulan menelaah katalog Avon.
Tapi masa tu bajet tak berapa nak ada...
Beli lipstik tunggu offer RM5 sebatang.
Beli minyak wangi roll on tunggu offer RM5 sebotol.
Yang spray spray memang tak mampu le...

Avon ni,
Mama Yan memang suka sangat dengan perfume dia...
Sweet Honesty, Women of Earth, Butterfly, Imari..dan paling suka memang Far Away.
Lepas ni boleh beli online je di https://shop.avon.my/avonshop-online
hmmm....
Habislahh...macam mana nak jimat ni...hahaha

8 comments:

Suria Amanda said...

SA dulu pernah gak jadi ahli Avon, siap jadi dealer lagi..lepas tu apesal stop ntah...hahaha

Sha Mohamed said...

Lama juga tak beli barang avon.. Sha suka juga minyak wangi dia.. best baunya..

Mrs. A said...

Mrs. A pun dah alam tak membeli produk Avon lagipun kat office takde agen hahaha... Rasanya gang-gang otai je yang kenal sangat dengan Avon ni gen Y tak
berapa nak tahu kot

norhidana said...

dana pun ahli avon, jadi ahli lama dulu masa bujang... tp skrg ni mls bebeno nk ke butik avon, lebih suka kirim kt kawan je... tp itulah rugi lah tak dpt potongan harga kan...

paling suka kt avon ni dia punya bra, memang tahan lasak n tahan lama, beli dh lebih 5 tahun pun tak kendur2 lagi.... perfum pun sekarang beli yg avon je, beli yg harga rm80 ke rm100+ dah best wangi n tahan lama, nk jimat punya pasal... takmo dh beli pefum mahal rege 200 ke 300 huhuhu...

emarieys said...

Avon produk dipercayai...dia punya perfume pun tahan lama

Sunah Sakura said...

kita ada satu minyak wangi avon far away kat rumah ni...kawan bagi...tapi tak berapa suka sangat bau dia sebab macam agak kuat...

kak yan, entri hilton tu bukan pasal makanan tau...hahahahhahahah

Warisan Petani said...

Selamat mengavon

ShirVen said...

wah baca entry ni terus rasa nak ke avon, dah lama sgt tak beli product avon. dulu aku dan mak member avon yg sangat aktif. far away dan sweet honesty faberet dulu, skrg dh taktau camna baunya.

Klik! Klik!

Post Terhangat