STB siap

Alhamdulillah... Sijil Taraf Bumiputera kami dah dah siap...
Dah langkap dah...tapi nak tunggu CIDB masuk dalam system CIMS tak tahu pula bila boleh selesai.
Harap harap tak lama sangatlah,
Masa MY dan suami hantar dokumen untuk permohonan STB ni ke Menara Usahawan BPKU, 
Katanya akan ambil masa dalam 2 minggu untuk siap...
Tapi alhamdulillah..
10 hari je dah siap.
Suami Mama Yan pergi sorang je ambil salinan original sijil ni...

Lepas dapat STB ni..
terus Mama Yan scan dan email kat CIDB untuk permohonan pemindahan data masuk ke sistem CIMS.
Bahagian sokongan dah email balas, 
katanya dia dah majukan permohonan kami ke bahagian teknikal.
Agak kalau genap 14 hari tak settle,
Mama Yan call la pula untuk follow up..
Masalahnya,
walaupun dah lengkap ada semua lesen dan sijil,
tetap tak boleh join tender,
hihihi...sebab takde dalam sistem atas talian dalam CIDB,
nampak seperti scammer la kot takde dalam sistem...
Kerja yang ada dah nak siap,
Tapi takleh masuk tender..
Haisshhh.... kena tanam jagung la nampaknya ni..
at least ada back up kalau CIDB tak settle2 juga...☺☺☺☺

 


4 Comments

  1. memang tak faham bab2 tender ni, semoga urusan sis dan syarikat berjalan lancar dan smooth hendaknya ;)

    ReplyDelete
  2. Semoga dipermudahkan segala urusan mendatang

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..moga urusan seterusnya lancar dan murah rezeki Yan & suami.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. semoga urusan lain Mama Yan dipermudahkan..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...