Wajah Tiga Dimensi - Pendidikan Seni Tahun 1

Simpan kat sini buat kenangan PDPR.
Kali ni tugasan pendidikan seni visual kena buat wajah 3 dimensi...
Belasah la wahai anak...
Janji kerja ko siap...
Mamanya dah penat nak melayan..
Kerja sendiri yang tak bergerak kesudahannya..

Mama Yan beli banyak butang butang yang comel ni untuk buat Face mask extension.
tapi...
tak sempat pun nak buat...
Jadi bahan bahan untuk buat projek pendidikan seni aje la kesudahannya,

kerja pendidikan seni anak ni,
Bukanlah 100% anak yang buat..
Maknya ada take part juga..
Kalau harap anak seratus peratus,
memang tak jalan kerja tu...

Mama Yan selalu bukakan dia video "How to draw..." di youtube..
Jadi, dari situ dia boleh melukis sendiri...
MY juga selalu bagi idea...
bagi contoh..
Lepas tu suruh anak anak fikir sendiri...
Nak letak warna apa...
nak letak macam mana...
Bukakan google image untuk dia lihat contoh contoh lain yang ada...

Proses penyiapan akan jadi lama sebenarnya..
tapi takpelah..
seminggu sekali aje...
Cuma.. anaknya 5 yang sekolah...
seminggu ada 5 tugasan...hahaha....

semoga Allah angkat Covid ni dari muka bumi cepat...
Anak anak perlu berkawan dan belajar berinteraksi dengan dunia luar...


Yang kat bawah ni arahan cikgu yang diberi melalui whatsapps.
dan ada link ke video di youtube juga,



























 

15 Comments

  1. Comel yang buat dan comel juga hasilnya.

    ReplyDelete
  2. Comelnya. Menjadi tiruvasi dari contoh. Ada juga gunakan button tu. Tak jadi guna untuk mask extension boleh guna untuk pendidikan seni. Terbaik mama yan guide anak anak buat kerja sekolah.

    ReplyDelete
  3. comelnyaaa tinggi hidung hehehe :P

    ReplyDelete
  4. Cantik kejadiannya!
    Harapkan anak yang buat sendiri, memang tak jadi apa. Kalau Firdaus dapat tugasan PSV memang satu keluargalah buat gotong royong bantu siapkan.

    ReplyDelete
  5. Wahhh comel betul kan.. janji siap kerja sekolah ye

    ReplyDelete
  6. kreatif dia yan, bertudung patutla cari rambut takde

    ReplyDelete
  7. comei! alalala mcm2 kerja seni sekarang yea.

    ReplyDelete
  8. Comelnye. Memang betul pun, kalau kerja seni memang mak la kena siapkan.Tunggu anak buat esok lusa bertambah kerja lagi. Sabor je la

    ReplyDelete
  9. Cantik dan kreatif hasil kerjanya!

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)