Moq Pula Vaksin
Pin it

Hari Khamis lepas, Giliran si Moq pula cucuk vaksin Covid dos pertama. Jadual tulis jam 10.30 pagi. Tapi cikgu suruh datang pukul 9 - 10. Cikgu siap call sehari sebelumnya untuk ingatkan ibu bapa... Malamnya tu whatsapp lagi sekali... Terima kasih cikgu... Esoknya... jam 9 pagi kami dah sampai ke d…

Read more
Novel Haura
Pin it

Ambil masa selama 2 hari untuk menghabiskan bacaan...tapi bukanlah 48 jam non stop... ada la masa bersama keluarga, masak, makan, tidur, solat, jaga anak semua tu... Novel ni mengisahkan Jessica, seorang pegawai polis wanita di Australia yang terlibat dalam kemalangan semasa mengejar penjenayah. Se…

Read more
Popia Sayur untuk Ibu Mentua
Pin it

Tak tahu nak buat sarapan apa lagi dah kan... Lebih lebih lagi orang tengah sakit ni ada pantang makannya.. Takkan hari hari nak makan jemput jemput dan lempeng sahaja.. takkan nak bagi biskut cicah teh o pula... Macam tak patut pula kann.. Jadinya Mama Yan buatkan popia berinti sayur sayur.. Guna …

Read more
Kebunku indah
Pin it

Mama Yan suka sangat tengok pemandangan kat kebun kami ni... Pagi suasananya lain... sebab matahari naik dari belah pemandangan ni... Tapi sebenarnya... Tak kira agi, petang atau pun lepas hujan... Pemandangannya tetap cantik.. MY tak reti nak setting kamera untuk capture kecantikan tu... so dalam …

Read more