Tuesday, September 28, 2010

sarapan pagi koi




Sarapan pagi koi tiap2 pagi adalah terdiri drpd nasik goreng atau bihun goreng atau mee goreng atau kombinasi 2 jenis makanan tersebut...disertai dengan seketul ayam goreng bahagian thigh...beli kat mana? Biasanya beli kat Centre Point Cafe atau kafe simpang empat atau CP... .


Koi suka beli sarapan kat CP ni bukan apa…bihun goreng dia yang sedap tu...cukup bumbunya dan yang penting..takde taugeh yang merupakan musuh ketat aku sejak kecil lagi...

Pastu ayam gorengnya yang rangup...dan masak kat dalamnya...dan sentiasa panas2... huhh... hari2 beli bahagian yang sama...yang kat tepi sebelah bunt** ayam tu...a.k.a thigh...bahagian tu tak banyak isi, pastu berlemak lemak...tp kesedapan dia tu mengatasi segalanya. Kadang2 tu terfikir pulak, makan kulit ayam boleh sebabkan kegemukan pd koi yg sedia gemuk, meninggikan kolestrol, boleh menyebabkan kanser (tak tahu betul ke tak)..tp bila koi tgk kulit ayam yang rangup dan sedap tu dalam pinggan koi tak dimakan....koi terfikir pulak,..sesungguhnya membazir itu amalan syaitan...jadi kerana taknak mengikut amalan syaitan....terpaksalah aku ngap jugak kulit ayam goreng yang sedap dan rangup tetapi mendatangkan bahaya kepada kesihatan itu....erkkk...

2 comments:

Solihin Zubir said... [Reply]

perghh.. kelihatannya sgt sedap..
terliaur nieh..
dhla tgh lapor.. huhu..

EiJa ZaQuaN said... [Reply]

hai diana..thanks ye singgah blog eija..wah sedapnye srpn..

nak wat sticky post tu senang jerk..

1. wat n3 seperti biasa pastu publish
2. lepas tu edit blk n3 yg dh publish
dkt ruangan compose n3 tu nnti klick kat bwh sblh kiri -'Post Option'
3. so bila klik post optian tu..lihat kat sblh kanan ade post date n time..tukar jerk tarikh yg kita nak wat sticky modekan dia.

hopefully diana dpt phm..almkalumla kadang2 kita tau tp nak explain susah..hehee..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??