Monday, March 4, 2013

Hand Sanitizer...

Satu masa dulu di mana penggunaan hand sanitizer tak baegitu meluas...koi tak kenal pun apakah dia hand sanitizer itu. Kali pertama bertemu dengan hand sanitizer adalah masa zaman student dulu. Dah koi ni belajor jauh kat Johor kampung kat Raub, so balik sesekali sekali jelah.

Masa tu nak cuci mekap, godek beg..alamak....mekap remover tertinggal..acaner leh tak bawak ni...pergi lemari mekap mak...nampak botol kecik..comel...kiut...berisi air jernih dalam nya...huishh..girang hati. "nasib baik ada baby oil"

Kalau maskara yang jenis kalis air memag susah nak dicuci kalau tak pakai baby oil atau mekap remover tu. koi pun dengan pantas amik kapas, tuang, terus tonyoh-tonyoh kat mata...pastu.... "MAKKKK"....pedih..berangin....sakit...semua rasa ada. Koi lari kat bilik air cuci mata...gonyoh2 dengan air...rasa macam kena bom pemedih mata..hahaha...

keluar bilik air koi pergi amik botol kecik tu...baca betul-betul..."Haaa...hand sanitizer??"

"Mak apa benda ni?"

"Ntahlah....Angah yang bagi...mak pun tak penah pakai. Angah kata dia adik beradik Dettol"

Heh...adik beradik Dettol eh....bolehla...tapi skang dah selalu letak dalam bag sebab untuk kebersihan. Koi kan kadang2 pergi site, pegang itu ini...tak sempat nak cari paip air, pakai jelah hand sanitizer ni buat cuci tangan.

Inilah rupa hand sanitizer yang mensanitized bijik mata koi tu

1 comments:

Aju Mohit said... [Reply]

macamano ko ke site dengan perut tu, hati2 ye yan, aku pernah ikut husband aku check asrama kompleks sukan baling dulu, masa tu 7-8 bulan pregnant, panjat tangga 5 tingkat check dalam setiap dorm..manis betul saat itu heheheheh

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??