I will follow youuu....

Friday, May 22, 2020

Tutorial masak nasi sikit

Last week, 
Mama Yan dengan suami duduk berjauhan.
Suami stay kat rumah kami,
Mama Yan pula tinggal kat kampung suami dengan anak anak...
Habis tu.. 1 kereta boleh 4 orang je...
Anak kami je dah 6 orang...
Acaner?
Tu yang tak lepas lepas nak balik tu...

Kesian suami...
Kena sahur dan berbuka sorang²..
Duduk seorang ni...
Makan kat kedai je senang...
Tak pun beli makanan kat bazar,
Cumanya sekarang ni musim PKP...
Terbatas sikit la..kedai tak banyak buka...
Bazar pun takde...
Kenalah suami masak sendiri... 

Kalau masak sikit, masak dalam mangkuk je senang. 


Ni suami MY sketch untuk kepastian.
Masak nasi dalam rice cooker dia pandai, nak masak dalam mangkuk tu confuse sikit



Ni Mama Yan bagi whatsapp kat suami cara cara masak nasi dalam mangkuk untuk sorang makan.




5 comments:

MunirahMH said...

boleh cuba untuk masak nasi sorang makan

Semut Senyum said...

Assalamualaikum mama yan.. Kawan dari Pekan, Pahang hehehe...
Sebelum ni kawan pernah tahu pasal ni, tapi tak pernah guna cara ni lagi. Terima kasih ingatkan kawan utk cara masak nasik mcm ni.. kawan follow aok ye, #277

Cik Suerin said...

Banyak skill baru nak kena belajar waktu PKP ni kan hihi 😬

Warisan Petani said...

Terpaksalah belajar masak nasik ek
Masak air tak ajar sekali ke?

Sha Mohamed said...

Macam best je buat macam nie..

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular