Showing posts with the label tapak pembinaanShow all
Request for Inspection Form (RIN)  Untuk Jurutera Tapak
Pin it

Hari ni nak share sikit pasal quality form technical yang diguna pakai kat tapak bina. Gambar atas ni...gambar Borang Request for Inspection atau singkatannya RIN. Tak sure satu Malaysia pakai ke tak, Tapi sepanjang 10 tahun dalam arena pembinaan, Lebih kurang macam atas tu la borangnya.…

Read more
Jurutera Siswazah
Pin it

Selepas 12 tahun bergelar siswazah... Barulah berjaya mendaftar sebagai 'jurutera siswazah' Lepas beberapa tahun kerja.. Dan beberapa tahun bergelar surirumah... Lepas tu kerja semula... Baru la bersungguh sungguh nak daftar... Daftar nama aje pun... Bukannya nak ambil exam p…

Read more
Toolbox Talk
Pin it

apa la diorang ramai ramai kat atas ni tengah buat..haaa... ni sebahagian dari kenangan kat tempat kerja lama.. masa dulu site besar, so ada safety Board ke hapa gitulah.. MY pun tak ingat sangat.  Jadi, tiap-tiap minggu pagi Isnin ada Toolbox Talk.  Menda ni lebih kurang macam Safety briefin…

Read more