Showing posts with the label civil engineer fresh gradsShow all
Request for Inspection Form (RIN)  Untuk Jurutera Tapak
Pin it

Hari ni nak share sikit pasal quality form technical yang diguna pakai kat tapak bina. Gambar atas ni...gambar Borang Request for Inspection atau singkatannya RIN. Tak sure satu Malaysia pakai ke tak, Tapi sepanjang 10 tahun dalam arena pembinaan, Lebih kurang macam atas tu la borangnya.…

Read more
Jurutera Siswazah
Pin it

Selepas 12 tahun bergelar siswazah... Barulah berjaya mendaftar sebagai 'jurutera siswazah' Lepas beberapa tahun kerja.. Dan beberapa tahun bergelar surirumah... Lepas tu kerja semula... Baru la bersungguh sungguh nak daftar... Daftar nama aje pun... Bukannya nak ambil exam p…

Read more

Pekerjaan sebagai site engineer atau jurutera tapak ni bukannya susah sangat. Orang dapat 3rd Class degree mmg sesuailah kerja kat tapak ni. Apa yang perlu ada pada seorang jurutera tapak sebelum dia memulakan kerja adalah ketahanan mental dan fizikal. Anda tak perlu memerah segala ilmu dan teori m…

Read more