Lengkap sudah vaksin Covid
Pin it

Alhamdulillah... Semalam MY dan suami dah selesai 2nd dose vaksin... Pukul 7 30 pagi kami dah keluar... Semangat !! Terpaksa la selfie sendiri... Partner MY memang tak kuasa nak ambik ambik gambar ni.. Tak sabar nak habiskan tempoh 14 hari ni.. Nak pergi beli selipar.. Hari tu order selipar kat Bat…

Read more
Main bayang bayang
Pin it

Subjek Sains Tahun 2 dah belajar bab cahaya dan bayang-bayang... Kita dulu dah tahap 2 baru belajar bab ni dalam subjek Alam dan Manusia.. Tinggi betul silibus zaman sekarang.. Nak suruh anak anak jadi Profesor umur 25 tahun ke? Gambar gambar ni semua diambil masa buat tugasan bayang bayang hari tu…

Read more
 Kicap pun membesar..
Pin it

Dari awal awal kahwin dulu, sampai la sekarang, Memang ini la kicap pilihan kami.. Dulu dulu ada kat Johor je, Alhamdulillah.. Sekarang kat Pahang dah ada.. kalau balik kampung Pahang.. Dah ada dah kicap Jalen.. Masa anak kecik dulu.. Dia nak makan nasi dengan  telur kicap kat rumah atoknya kat Rau…

Read more
Catatan kehidupan
Pin it

Sedikit catatan tentang perjalanan hidup seharian... Kalau tak ditulis.. esok lusa lupa... Pagi semalam Mama Yan dan suami bawa mak mentua pergi berubat di pusat perubatan Raudhah di tengah bandar Pontian.. Mak mentua MY dah disahkan menghidap barah payudara stage 1. sebenarnya, dah susun untuk jal…

Read more