Awak sangat nakal
Pin it

Ni mula mula.. Memang biasa pagi pagi suami MY akan bawak satu mug kopi untuk minum kat pondok luar rumah, lepas bawa kopi keluar, Suami jengah semula kat sliding door, ''Mama, kucing awak buat surprise'' ingatkan berak dalam pasu lagi.. Rupanya, dia teraburkan pasu pasu pokok aglon…

Read more
Cara hilangkan kutu beras
Pin it

Beberapa bulan yang lepas, Suami MY belikan beras untuk mak bapaknya di kampung. Biasala kot kan.. Beli beras, Nasi kan makanan ruji orang Malaysia. Tapi baru baru ni, Mak mentua pulangkan balik beras tu. Hahaha... Beras mahal katanya.. Mak tak biasa makan. Dah bawa ke rumah... Terima aje lah semul…

Read more
Norwex Envirowand
Pin it

Mama Yan beli Envirowand keluaran Norwex ni sekali masa beli mop hari tu. Dah gunakan beberapa kali dah... Alhamdulillah... Memang puas hati. Ni lah dia Norwex Envirowand nya.. kegunaannya macam kita guna bulu ayam tu je... tapi yang ni lebih puas hati guna sebab senangkan kerja.. ni pemegang asal …

Read more
Sayur Genjer Tumis
Pin it

Sayur ni, keluarga suami panggil Genjer, kadang kadang panggil juga centongan. Panggil centongan sebab mentua kata bentuk dia macam senduk nasi.  Dalam bahasa jawa,  senduk nasi tu 'centong'. Kalau kat Pahang,  panggil sayur selimpat. Tapi ada juga orang panggil paku rawan, belah belah utar…

Read more