Monday, March 25, 2013

Cara elak pelajar tidur dalam kelas

macam-macam idealah budak sekarang ni...ni dr wall anak buah koi...


Tapi kalau betul best gak kan...nak nak lagi time subjek yang mengantuk macam sejarah...Setakat ni lah...kalau sejarah tu Cikgu pompuan yang ajar...memang mengantuk. Mungkin sebab cikgu wanita lebih skema dan dan kontrol ayu...mengajar subjek sejarah dengan cara duduk di meja dan suruh student salin nota...tulisan kecik besor kecik besor jer...Masa Form 1 belajar sejarah dengan cikgu pompuan..masa form 2 & 3 dgn cikgu lelaki.

masa form 4 dgn cikgu pompuan adalah dalam sebulan kot...hari2 tertidur dalam kelas, Pastu tukar cikgu lelaki...huhu...cargas sikit sebab cikgu tu banyak idea utk menarik minat pelajar..takdelah setakat duduk kat kerusi meja depan tu suruh budak2 salin nota. Banyak idea utk aplikasikan subjek sejarah dalam kehidupan harian. Nama cikgu tu cikgu Wan Rosli, hari esok SPM paper Sejarah...petang ni dia datang Asrama panggil budak2 kelas dia bagitau soalan yang dia spot masuk exam esok.

Suka buat kelas tambahan dalam surau sekolah, lepas kelas tambahan siap solat hajat sekali. Dia kata itulah cara untuk mengimarahkan surau dan masjid. Politik, ilmu dan ibadah tak dapat dipisahkan katanya....

Budak2 non-muslim pun kena masuk surau tp tak kena solat la....dia kata surau takpe..yg tak boleh masuk tu masjid...bila ada segelintir pelajar pertikaikan kemasukan pelajar non-muslim ke dalam surau.

***Nasib baik anak buah koi tak senaraikan Cikgu Rozita Che Wan dalam cikgu impian dia...kalau tak..koi sekeh2 aje kepala tu...koi sgt geli melihat Rozita Che Wan sekarang...ntah la kenapa...mungkin kerana skirt pendek HAK dia sangat tu kot...

2 comments:

Kesuma Angsana said... [Reply]

terbaik sgtlah tu hehehe

diana said... [Reply]

masa akak sekolah dulu cigu perempuan la paling boring sekali mengajar..cikgu lelaki semua best2..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??