Monday, March 18, 2013

Seluar Ibu Nandung




sepanjang tempoh kehamilan ni..koi tak pernah pakai maternity dress atau baju yang jenis yang jubah-jubah tu...pada koi sangat sukar mencari pilihan untuk baju seumpama itu. kebanyakan Maternity dress yang koi berkenaan akan kelihatan tergantung-gantung atau tak cukup inci sampai buku lali. oww...dan ia kelihatan amat sangat spastik apabila koi pakai. Tak suka..rasa macam tak kena gaya ajer. koi takdelah tinggi sangat tapi nak cari baju jenis jubah macam tu susah nak ada saiz. kalau ada pun harganya adalah ratus-ratus...macam tak sesuai pulak nak pakai baju harga ratus-ratus untuk rakyat berpendapatan sederhana macam koi ni. Yelah...yang muat melekat cantik kat badan nak kena abaya import...hahaha...

Dari jauh


So koi lebih banyak pakai blouse yang dipadankan dengan maternity pants. maternity pants ni ada banyak sangat jual kat JUSCO dgn jenama Scarlet. harga pun okaylah...RM29 ke atas. Untuk tambah-tambah koleksi seluar nandung..koi pun memulakan projek transformer iaitu menukar seluar slacks lama koi yang zipnya dah rosak..ke atas terbuka..ke bawah pun terbuka...dengan penuh geram koi potong tang zip depan tu...pastu cari tudung hitam lama2 yang dah outdated tu...kasik potong, taruk getah, jahit.

Dari dekat (abaikan lantai yang tak licin berkilat tu)
En. Suami koi gelak sakan tengok..dia kata sebijik rupa kantung kanggaroo di alam sebenar..di alam kartun dah macam poket doraemon...hahaha...yelah koi pun dah byk kali menolak offer dia nak belikan seluar nandung baru. bukannya nak pakai lama2 pun..beberapa bulan ajer ni....

Koi takde hal...blouse ngandung semua besar-besar dan menutupi bahagian kantung kanggaroo tu. jadinya takde masalah lah walaubagaimanapun rupanya..kira okayla tu..nasib baik jumpa tudung hitam..kalau jumpa tudung corak munge-munge lagi haru...

walaubagaimana huduh rupa dipandang mata..hakikat sebenarnya...ia sangat sdap dipakai. Ia meregang mengikut perut. huuu...memang sedap sbb tudung jenis kain lycra. tidak sedikit pun meninggalkan kesan getah malahan perut bernafas selesa dalam cuaca panas gini.


4 comments:

Aju Mohit said... [Reply]

cayalah, kreatif tu yan, ko pandai ek bab2 transformer ni, yelah nak pakai brp bulan je kan

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Memang berbaloi kalau kita pandai upcycle apa yg ada. Somi pun makin sayang... ahaks.

Pakkal je la mesin jahit I dah lama terkubur kalau tak..

Cik Puan Rara said... [Reply]

mmg kena pakai sua cm ni bru selesa kan.

Anamarza Sue said... [Reply]

kreatifnya, saya jahit lurus je pandai nak buat camtu tak reti la

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??