Thursday, February 21, 2019

Tips Simpan Dokumen


Ada sesetengah resit,
Cepat betul pudar warna kan...
Masuk dalam file diam diam pun...
Tulisan dia hilang.
Punya lah geram...

Maklum lah...
Dah start dah nak declare cukai pendapatan ni...
So segala resit resit..
Semua nak di compile
Nak kira untuk buat tolakan.
Kalau dah pudar tulisannya.
Dah tak boleh la nak jadi bukti perbelanjaan.

tips ni dari page
saya ss je

alhamdulillah 
lepas follow page Anas Sazali ni,
dokumen lebih teratur
mudah mudahan takde masalah la
nak declare cukaipendapatan nanti


1 comment:

norhidana miswan said...

mmg betul resit2 tu tak tahan lama ink nya mmg kene fotostat,
itu pun sbb biasa uruskan resit2 utk org claim petycash dulu, ngn pastu urus bos punya tnt... mmg kene potostat semua resit2 yg ada tuh

Post Terhangat