Friday, February 1, 2019

Jumaat yang Berbahagia



Setiap hari Jumaat kat Johor kan cuti sekolah...
So, hari Jumaat la Mama Yan ada masa nak masak macam macam kat anak.
Jumaat lepas dah masak mi kari
1 kilo setengah mi kuning dan setengah kampit bihun habis licin.
Nampak benar anak ramai ye...
Minggu ni try masak nasi minyak guna beras basmathi kohinoor Faiza
Agak kering sikit...
Kurang minyak agaknya.

Lauknya kari ayam bahagian tulang tulang...
Ayam goreng rempah dan sayur kacang buncis goreng dengan hati dan pedal ayam
Tapi ayam goreng rempah Mama Yan tolak jauh jauh
Takut tertambah nasi pula nanti
Tengah jaga makan ni...
Hahaha...

Kerja sekolah anak banyak pulak tu...
Malam tadi dah selesaikan yang hudak budak tadika punya.
Tapi,
Pagi tadi cikgu dia mesej suruh tulis nama dan tarikh di setiap helaian
Hahaha...
Belum siap lagi la maknanya ni...
Tadika zaman sekarang siap ada kerja sekolah.
Zaman Mama Yan,
Datang sekolah untuk main dan makan je😊😊😊

Lepas ni nak ajar abang abang nya pula buat kerja sekolah
Banyak wish list dan waiting list di setiap hari Jumaat yang berbahagia ini...
Mudah mudahan sempat nak urus segalanya...
Wassalam

No comments:

Klik! Klik!

Post Terhangat