Thursday, August 22, 2019

Pemeriksaan CCC selesai

Alhamdulillah ...
Segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam...

Semalam, hari Rabu 21hb Ogos 2019,
Lawatan pihak MPKu ke site Mama Yan..
Excited sangat sebab ni site pertama yang kami buat bermula dari kerja pembersihan tapak sehinggalah selesai...
Site yang lain tu,
Banyak yang sambung kerja orang dan...
Jadi sub kepada sub...
Yang ni...
Direct main contractor..
Projek reka & bina

Cuaca panas betul kat site semalam.
Tu yang terkerenyi je gambornya..
Tapi oklah...
Kalau hujan...
Tak jadi inspection pulak kang...

Pemeriksaan tapak dijadualkan pukul 11 pagi...
Tapi atas sebab yang tak dapat dielakkan...
Mereka sampai tapak pukul 11.30 pagi...
Mama Yan pula dah nak kena ambil anak...
So tak dapat join lah...
Gerak luuu
..


Ni gambar kenangan semua yang terlibat dengan pemeriksaan CCC oleh Majlis Perbandaran Kulai.
Yang Di Pertua Majlis pun datang...
Pihak MPKu pun dah setuju nak keluarkan CCC kepada projek ni...
Alhamdulillah...
Terima kasih Ya Allah...
Terima kasih MPKu...
Terima kasih semua yang terlibat..

Oh ye...CCC adalah singkatan kepada Certificate of Completion and Compliance.
Dalam bahasa Melayunya pula...
Perakuan Penyiapan dan Pematuhan.







12 comments:

Warisan Petani said...

Alhamdulillah
Kira luluslah projek ni.

AzianKhalil said...

Alhamdulillah...kiranya dah selamatlah untuk didiami. Macam dah dapat CF la gituu

Dilah said...

alhamdulillah.. tahniah.. dah lulus dan dapat CCC..

Nora Karim said...

Alhamdulillah, tahniah...

Sheila Arshad said...

tahniah Mama Yan. Semoga dapat banyak lagi job lepas ni

Shuhaida said...

Alhamdulillah..tahniah Mama Yan

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

alhamdulillah...tahniah...

Suria Amanda said...

Syukur...tahniah...

Sunah Sakura said...

alhamdulillah...tahniah! hebatnya kamu kak yan!

adianiez AIDA said...

wah.
kontraktor besaw ni rupa nyer :)
kagum sekejap.

mamapp said...

Mmg debar Kalau melinatkan certifications mcm Ni Kan.. alhamdulillah dh setel

Sha Mohamed said...

Alhamdulillah..

Klik! Klik!

Post Terhangat