I will follow youuu....

Sunday, April 26, 2020

Norma baru puasa : Hari ke 3

Semalam, Mama Yan dan suami buat keropok lekor sendiri..
Ikut resipi dalam google..
Suami Mama Yan yang teringin..
Follow ajela..
Musim² PKP macam ni... 
Takde orang jual kuih petang petang...

Dah terapung apung tu...
Kira dah masak la...

Yang bulat² macam meat ball tu,
Anak anak yang gentel.
Layannn...

Suami MY tengah sapu minyak masak kat keropok yang dah siap rebus.

Rasa keropok buat sendiri..
Tak sama macam beli...
Maklumla..
Belum pro...
Sambil tergelak gelak...
"Agak kalau takde projek sampai hujung tahun,
Kita meniaga keropok je la depan Maslee Pekan Nanas tu"
"Huh kalah membeli ikan daripada menjual"
 "Hahaha"


7 comments:

Sunah Sakura said...

perghhh kira hebat jugak lah, bentuk da ada tu..hahahah

Warisan Petani said...

Nampak cantik kejadiannya
Rasa, tak taulah

mamapp said...

Puas hati kan bila buatbsendiri Ni lebih berbaloi

ct cheery said...

Hehe terbaik lah sis. Nengok entry sis nih teringin plak nak buat sendiri. ikan murah2 skrnag huhuhu

Aryan azra said...

salam ramadhan yan, wah best nnih boleh buat keropok lekor sendiri

AzianKhalil said...

Rasa tawar hebeh...hahaha..kurang garam. Maklumla... tukang ulinya darah tinggi

adianiez AIDA said...

ramai gak member buat kepok lekor ni sendiri.
trending jugak ekk.
ok la tu. percubaan pertama yg berjaya.
lenkali dah tau dah nak lebihkan apa, nak buh apa.

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular