MY Review Novel Keris Long Leh

 Tajuk buku : Keris Long Leh

Penulis : Syauqie MK

Terbitan : Buku Puris

Cetakan Pertama : 2018

Jumlah mukasurat :240


Novel fiksyen Melayu semi seram ni Mama Yan tak beli, tapi dapat masa main swap buku kat facebook. Buku ni dari blogger Sha Mohamed.

Memandangkan buku ni tak tebal sangat, MY ambil masa 2 hari je... tapi bukanlah 48 jam. Ada on off lah. Baca dalam kereta sambil sambil tunggu anak keluar kelas. 

Mengisahkan Amin, seorang penulis novel yang berhadapan dengan misteri keris pusaka keluarga. Pelbagai kejadian misteri dan seram terjadi termasuk gangguan yang diterima anak isterinya.

Gangguan ini menyebabkan isteri Amin membawa diri ke kampung. Kesempatan itu diambil oleh Amin untuk bersemuka dengan susur galur pewaris keris pusaka keluarga mereka di selatan Thailand.

Cerita yang biasa biasa tapi taklah membosankan. Macam orang lelaki bercerita je. Terang dan jelas. Tak meleret leret. 

Tak reti nak letak bintang bintang...tapi tak rugi lah baca. Lepas ni boleh la cari lagi buku tulisan novelis Syauqie MK ni.







12 Comments

  1. lama tak baca genre sakti2 ni hehe

    ReplyDelete
  2. mcm best je plot novel ni.. nak beli la...

    ReplyDelete
  3. menarik juga untuk tahu apa misteri di sebalik keris tersebut :) ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  4. Eina suka cerita2 misteri mcm ni. Tapi, dah lama tinggalkan novel. Hehe

    ReplyDelete
  5. Menarik buku ni kak yan..ade mistik2 saya suka :)

    ReplyDelete
  6. So akhirnya apakah misteri disebalik keris Long Leh itu.
    Aduhhh!!! misteri tak terungkai nih! huhuhu...

    ReplyDelete
  7. cantik je buku kak sha siap berbalut dengan plastik...

    ReplyDelete
  8. Akak kalau baca cerita misteri gini selalunya kena ulang2 sebab tak paham. Hahah

    ReplyDelete
  9. Menarik novel nie, nanti bolehlah cari kat U-Pustaka..

    ReplyDelete
  10. strait je penceritaan dia kan mama yan..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...