Birthday abang

Birthday abang sebenarnya 6 haribulan 5,
tapi lewat sikit buat sambutan.
Sebab masa hari jadi dia,
Kami semua dalam perjalanan pulang dari Raub ke Johor,
Sampai rumah dari percutian panjang memang banyak benda yang nak diurus.
Kain baju, rumah, kerja sekolah last minute dan lain lain lagi.

Hari Ahad tu,
sebelum abang balik sekolah,
MY ajak ayah diorang pergi cari katil baru anak anak...
tapi kedai perabot yang selalu pergi tu dah tutup,
ingat nak patah balik,
lepas tu teringat nak beli kek hari jadi abang,
terus la ke Secret Recipe Pontian.
MY tanya whole cake yang paling kecik
diorang suggest yang petak.
1kg je katanya...
harga RM70.
Okaylah...


Dah on the way balik beli kek tu,
Baru teringat,
Kat Pekan kan ada kedai Bakers Cottage..
Dah kenapa la merayap jauh jauh tempuh jalan sesak kat bandar Pontian tu tadi..
Adoi,..
Lupa la...
Takpela... memang rezeki anak anak makan Secret Recipe la tu maknanya..
Mama dengan ayahnya..
Makan Jammed.

Order juga pizza sebagai makanan selain kek.
asalnya..
ada orang salah alamat.
Tiba tiba rider Food panda tekan loceng nak hantar piza..
eh..kami tak order...
tapi alamat sama ni...
Dah la anak anak teringin...
dah lama tak makan pizza katanya..Padahal bulan puasa hari tu,
3 kali juga rasanya buka puasa makan pizza...
budak budak kan..


Penuh dah lilin atas kek..
tu tandanya usia dah meningkat remaja...
Makin besar angka usia...
Makin besar tanggungjawab kita sebagai khalifah Allah di muka bumi...
Semoga abang membesar menjadi manusia yang berguna kepada agama dan negara...


 

3 Comments

  1. Selamat hari jadi, abang. Takpelah MY sekali sekala makan jem, hehe

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Lahir. Suka tengok kek design simple macam tu.

    ReplyDelete
  3. Happy Belated Bday utk Abang!
    Rezeki anak-anak dapat makan pizza tu, alhamdulillah...

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)