Showing posts with the label kraftangan manikShow all
WW: Dah jadik pokok...
Pin it

Read more
Pokok Manik dah Sampai Ofis..
Pin it

bonsai manik yang warna purple dah pun sampai ke opis hari ni..dah selamat duduk atas rak bersama rakan2 yang lain. eheh...potpouri burner nyer lilin dah koik...tak perasan plak...hmm...dah macam mini garden pulak atas rak ni close up bagi pokok yng koi buat semalam. nampak tak batu2 yg k…

Read more
Bonsai Manik Pink
Pin it

Hari ni buat bonsai manik...semalam beli manik sikit...dawai sikit...ptg tadi buat...dawai dah habis...dah stop...ahad depan pulak...elok jugak benda ni...takdela ptg2 ahad macam ni dok membuta ajer. Ada jugak benda nak buat...eceh..sebenarnya banyak lagi benda lain boleh buat..tapi malas...be…

Read more
Terperangkap dengan Bonsai manik...
Pin it

koi dah terperangkap dengan bonsai manik...tolong...tolong...haha...ni ialah aktiviti koi masa balik umah mak mertua minggu lepas..koi balik sebab sepupu Encik Suami koi kawen...konon nak gi rewang..tp anak koi si Mahfuz demam..jadi sambil2 pok pok budak demam koi menggentel men…

Read more
buat Bonsai manik...
Pin it

masukkan manik..pastu lipat dua dawai...pastu pintal2 dalam 3 kali ke 4 kali jer...jgn byk2 kali sangat...nnt tak cantik    pastu jarakkan sikit, masukkan lagi manik. pastu pintal lagi 3 ke 4 kali lagi ulang2 benda yang sama sampai jadi macam yg kat bawah ni buat dalam…

Read more
Bonsai Manik koiii....
Pin it

camne koi boleh terjebak dengan kegiatan krastangan plak nih...??hehe...ni adalah bonsai manik yng koi cipta tatkala semua org dah tido malam tadi....hmm...pemilihan warna agak pucat...pohon tak cukup rendang....ok...next..kena bagi enhance colour...tambah ranting2 lagi supaya lebih rendang...…

Read more
Pokok bonsai manik
Pin it

Last week masa balik kampung..mak mertua koi tunjukkan hasil kreativitinya masa menghadiri kelas kraftangan anjuran KEMAS...hmmm...pastu asik suh koi join buat sama... "mak dah beli manik banyak tu..." haha...adoi...bukan koi taknak join..tapi bilanya masa koi nak melayan menda halus mu…

Read more