Showing posts with the label resipi sayurShow all
Salad timun dan tomato
Pin it

Kadang kadang bila masak, tapi tak cukup satu bahan, terus potong mood nak masak. nak pergi kedai malas pulak walaupun perjalanan ke kedai tak sampai 5 minit pun dengan kendeeraan. Daripada nak buat acar jelatah, tapi takde nanas, terus tukar plan. buat salad macam salad salatah ajelah. nanas tu ga…

Read more
Resipi kacang buncis dengan tempe
Pin it

Bahan - bahan : 1 ikat kacang buncis dihiris serong 2 keping tempe dipotong kecil 2 hati ayam dipotong kecil 2 ulas bawang merah kecil -  hiris 2 ulas bawang putih - hiris 3 tangkai cili hijau = hiris garam sos tiram serbuk kunyit suku cawan air Cara cara membuatnya: 1. Mula mula gaul hati ayam den…

Read more
Kerabu kacang botol campur jantung
Pin it

Bila jantungnya ada sebiji je.. Kenala kawan kan beliau dengan sayur lain. Kalau tak nanti, sikit sangat pulak. Ye la... sayur jantung ni kan.. Kat luar nampak besar.. Bila kita dah kopek bahagian luar yang keras keras tu.. Tinggal la yang lembut yang boleh dimakan kat dalam tu sebesar buku penumbu…

Read more
MY Masak : Sayur Kucai dan Tauhu
Pin it

Tengah tengah PKP ni... Memang takde cerita sangat... Cerita anak, cerita makan, tu je la kot... Kalau yang power sikit tu... Dapat job, Dapatlah kelainan sikit kat penulisan... Blogger sayur macam MY ni...  Cerita sayur aje la...hahaha Masa MY kecil kecil dulu... Sayur kucai ni macam bahan tambah …

Read more
Sawi masak lemak putih
Pin it

MY panggil ni lauk sawi masak lemak putih... tapi family suami panggil sawi masak bobor... Anak anak suka lauk kuah ni... Tapi sayurnya tak dimakan pun... Ambil kuah je... Suami Mama Yan memang suka kalau sayur masak macam ni... Sawi putih, sawi bunga, kobis, kacang panjang, tempe dan tahu, labu, …

Read more