Kad raya pengganti diri
Pin it

Tahun ni Mama Yan nekad nak pos kad ucapan selamat hari raya kepada rakan taulan dan anak saudara yang jauh di perantauan. Eh...sebenarnya.. Mak sedara diorang yang merantau jauh dari kampung halaman. Rakan rakan yang wajib dikirimkan kad raya mestilah ex housemate dan ex roommate masa bergelar stu…

Read more
Sampul Duit Raya Hipster dah sampai
Pin it

Yihuuu.... Dah sampai dah sampul duit raya hipster yang order kat blogger azhafizah... Alang alang dah berhubung dengan fiza untuk give away sampul duit raya tu... Order la sekali.. Mama Yan order 70 pcs je... Sebab tak nampak gaya boleh berhari raya... Duit raya pun belum tukar lagi. Mama Yan pili…

Read more
Staycation Johor Bahru 2021
Pin it

Kali terakhir Mama Yan dan keluarga pergi bercuti bulan September tahun 2020. Percutian tu bukan saja kali terakhir, malahan juga kali pertama Mama Yan dan suami berpeluang bawa semua anak-anak ke hotel untuk tidur dan mandi manda. Suami Mama Yan ni jenis tak suka berjalan kalau takde kepentingan, …

Read more
Beli TV lagi
Pin it

Dah sampai TV baru semalam... TV sekarang memang jangka hayat dia 2 tahun ngam ngam aje agaknya...  TV yang sedia ada rosak... Keluar suara je... Gambar tak keluar. Beli 8 Feb 2019. Masuk April 2021, dah K.O Cuba juga la minta Sony hantar technician dia... Datang dan pick up tv aje dah kena RM85. T…

Read more