Pembikinan Kerepek Ubi Kayu
Pin it

Suami cabut ubi kayu kat kebun.  Alhamdulillah... Ada la sikit hasilnya... Nak bagi orang pun..tak tau nak bagi siapa. Lagipun ubinya dah tua tua sangat. Segan nak bagi orang. Jadi kami buat kerepek aje lah. Pokok ubi ni dah ada dari mula mula kami beli kebun. Isinya dah berkayu Bila rebus.. Dah be…

Read more
Donut beku
Pin it

Sejak ada bread maker Noxxa ni.. Macam macam benda teringin nak buat, nak masak. Ni acah acahnya la nak buat donut frozen untuk anak anak. Senang nak makan, Tinggal nak goreng je... MY pun kemainlah mencari resipi donut kat google. Lepas tu campak campak semua masuk bread maker, Lebih kurang 30 min…

Read more
Floor trap tersumbat minyak beku
Pin it

Lepas aje siap basuh periuk kuali.. Pusing belakang melangkah.. Terus tergelincir.. mujurlah masih boleh imbang badan dan tak jatuh, Rupa rupanya floor trap tepi table top tu dah tersumbat dan melimpah atas lantai dapur Buka buka tengok...penuh dengan minyak beku. Baunya... Huhuhu... Memang tak har…

Read more
Tanjung Emas, Muar
Pin it

sebenarnya, ni gambar gambar hari Khamis minggu lepas. Entah macam mana, set kunci yang diserahkan pada sekolah tak cukup. Cikgu cikgu dah mula nak pindah masuk sekolah agama baru, Kunci grill tangga pula tak ada dalam kotak kunci yang diserahkan. Ah kacauuu.. Terpaksalah kami pergi hantarkan kunci…

Read more