Wednesday, April 3, 2019

Dah siap premix.. yeayyy

Alhamdulillah....
Projek yang kat kluang dah hampir tiba ke penghujungnya...
Tapi sedih jugak la...
Belum ada projek baru...huhuhu
Takde projek, takde kerja,
Takde kerja, takde la duit...

Ni gambar hari Khamis last week, 28.3.2019.
Keluar rumah dari pagi..terus ke site dekat Kluang.
Masa sampai,
Budak budak kerja semua dah sampai.
Paver dgn roller pun dah turun loader.

Tuangan premix pertama.
Dah tinggal lori last, boleh pulak lori yang last ni pecah hidrauliknya
 So tak boleh la tuang premix tu dalam paver.
Lama jugak la tunggu pomen datang repair lori.
Road kerb pun dah siap cat.
Ok...dah siap premix dah...

Berjaya konkrit dan premix adalah satu kejayaan bagi kontraktor.
Berjaya serah dan melepasi proses CPC lagi lah seronoknya...
Lepas ni tinggal nak buat site clearing, dan buat rectification sikit sikit.
Alhamdulillah...
Next lagi sebiji sekolah kat Seelong, JB
Semoga berjaya melepasi segala rintangan.
Payah sikit...
Sebab majlis daerah belah sana minta macam macam...
Letih melayan.
Menda dah siap...suruh tukar lagi...tukar lagi...
Konsultant pun entah la...
Tak pre konsult dengan pbt ke sebelum design.
Tak boleh dikritik pulak tu...
Padahal jurutera perunding aje pun.
Bukan nabi.

12 comments:

ajumohit said...

Mesti puas hati bila dah handover projek ke client kan, lepas ni bila lalu kat area situ mesti bgtau anak-anak dulu mama lah yang handle projek ni ;)

Warisan Petani said...

Alhamdulillah.

Siti Yang Menaip said...

bila projek da nak siap mesti lega kan..
xpe lepas ni akan ada projek lagi =)

Nor Azimah Ali said...

Semua kerja tu tak mudah kan?

OKje said...

Cerita pasal pavement, CPC ni teringat masa kerja dulu dulu...Kiranya mcm mengimbau zaman kerjalah hihi....Tapi saya taklah direct kat site. Yan kontraktor ye?

norhidana said...

lega bila projek dh siap... moga terus dpt projek2 mega pasni

kerja edy sama lbh kurangla, kadang mudah je urusan ngn pihak berwajib pun senang tp ada masanya mcm2 kehalnya leceh jgk

AzianKhalil said...

itu mesti..

AzianKhalil said...

ye..syukur sangat

AzianKhalil said...

aah. kontraktor

AzianKhalil said...

insyaallah..semoga dipermudahkan

AzianKhalil said...

tulah,..lain tempat, lain pulak law nya.

AzianKhalil said...

memangpun...tapi Allah selalu ada

Klik! Klik!

Post Terhangat