Merajuk vs Sakit

Hari tu, Mama Yan baru je start merajuk sebab suami tak nak pergi IKEA...
dia kata pening la pergi IKEA tu..
kena jalan jauh jauh, pusing pusing,
Payah nak cari barang...

Lepas dia reject request kita tu..
petang tu dia pergi main golf..
Aik??
Pergi main golf tu tak kena jalan ke?
Takkan hayun kayu golf dari atas buggy je?
 Memang cari pasal...

Elok kita start merajuk,
Esoknya dia demam..
terpaksa cancel merajuk.
Jaga orang sakit tak boleh sambil merajuk ...
hahaha..
Suami langsung tak boleh bangun, dan muntah muntah..
Nasib baiklah 2 hari je..
pagi semalam dah ok..
sebenarnya bukan demam sebab badannya tak panas pun,
Mungkin GERD atau refluks asid.
Sebab sakit dada, sakit leher, sakit belakang dan bahu, sakit pada bahagian ulu hati.
Susah nak menelan,
serta muntah muntah..
Suruh pergi hospital, 
Memang tak hingin..

Terbaring aje...Nak buka mata pun tak boleh..
jadi sakit kepala...



takpe...sakit tu ujian..
Ujian tu tanda Allah sayang...



 

15 Comments

  1. heheheh itulah isteri ajak pi ikea takmo, dia pi main golf lak... kan tulah tu

    lainkali cuba ajak pi ikea lagi MY, kalau dana selalu kita yang kata penat bila round ikea sedangkan Edy laju je, sebab dia dah biasa, ikea pernah jadi site dia hehehhe

    ReplyDelete
  2. aloo comel aje.. takpe la tukar merajuk jadi pahala jaga husband kan

    ReplyDelete
  3. Kan kan.. kadang orang lelaki gitu laa.. tang kita semua taknak, tang dia lajuu ajee hahahaha.. Moga cepat sihat Suami Yan..

    ReplyDelete
  4. uishhh sampai muntah muntah tu..pastu degil x nak g hospital..hahaha comei jela korang ni

    ReplyDelete
  5. Nanti kalau dia dah sembuh
    jangan lupa sambung merajuk kembali

    ReplyDelete
  6. aduh, kita nak merajuk tapi kena cancel plak .. hehehheeh tapi kesian demam pulak huhuhuh main goft tenang panas ke?

    ReplyDelete
  7. Hehe comel la tak jadi merajuk. Semoga cepat sembuh suami Mama Yan

    ReplyDelete
  8. krik krik je ... Semoga cepat sembuh.. Gerd jangan di buat main. Nampak macam biasa tapi bahaya untuk jangka masa pjg..

    ReplyDelete
  9. hahahaha terus xjadi majuk yeee xD

    ReplyDelete
  10. hihi comelnyaaa, baru plan nak merajuk, kena cancel pulak

    ReplyDelete
  11. itu lahh, sape suruh berniat merajuk..tibehhh hahahah

    moga cepat sembuh husband akak..ameen

    ReplyDelete
  12. x jadi eh nak majok lelama hahaha ... syafakallah...

    ReplyDelete
  13. Saya selalu kena macam nie mama yan.. baru nak majuk, encik suami tak sihat.. teru cancel majuk.. kikiki..

    ReplyDelete
  14. Semoga cepat sembuh dan kembali sihat. Aaminn

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)