Ular halau monyet

Lepas dah pagar keliling kebun..
Takde la lagi masalah dengan babi yang menyodok tanaman...
Tapi...
Monyet pulak yang buat onar..
Hahahaduuuu...
Begitulah ye..
kita ni berkongsi alam dengan segala makhluk Allah yang lain..
Yang besar, yang kecil, yang nampak, yang tidak,
Yang berakal, yang nakal, semua ada...

So MY try nak takutkan monyet guna ular pelampung beli kat shopee.
Tak tahulah berkesan ke tidak.
cuba ajelah dulu...






 

16 Comments

  1. Harap- harap monyet lari la..sama gak ngan Mak Lang kat kampung tu..selalu bising susah nak keluar jauh sebab monyet kerjakan tanaman

    ReplyDelete
  2. Nanti update hasilnya MY. . Manatau berkesan idea ni...

    ReplyDelete
  3. Kat Msia itu la problemnya kan Yan, monyet.. sampai kakak ai pun give up nak tanam cili. Nt update result ye.

    ReplyDelete
  4. Boleh cuba guna 'solar alarm' untuk halau monyet.
    Cuba cari kat shopee

    ReplyDelete
  5. Kita yang manusia tengok ular itu seram juga.

    ReplyDelete
  6. kalau saya lalu, saya pun terkezut jugak ni hahaha

    ReplyDelete
  7. Monyet memang nakal.
    ni kalau nampak ular mcm ni memang lari lintang pukang..

    ReplyDelete
  8. heheheh, jangan monyet bawa lari ular tu sudahlah

    ReplyDelete
  9. Ni takut takut jiran yang terkejut besar ni.

    ReplyDelete
  10. Ni bukan monyet je yang takut, manusia pun takut tengok ular mainan tu hahahaha. Kalau saya, boleh terkejut kat situ je tengok ular ni.

    ReplyDelete
  11. Aduhai..seram pulak shida tgknyer..bkn nyet nyet dgn shida skali takut hahaaa

    ReplyDelete
  12. Ini mau manusia pun terkejut tengok..hahaha..nk beli gak la letak kt pokok rambutan mak..skang monyet dh byk keluar carik makanan..habis rambutan mak kite..yg geram pandai pulak monyet2 tuh milih rambutan yg masak..yg muda2 dia campak2 je..

    ReplyDelete
  13. bkn monyet je lari ni... manusia pun boleh langkah seribu hahaha

    ReplyDelete
  14. ini kalau tak teringat, confirm diri sendiri terkejut. huhu

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)