Showing posts with the label WorksShow all
Kerja di Mersing
Pin it

Jom pergi kerja.. tengok tapak kerja di Mersing. MY kena temankan suami pergi kerja hari tu sebab suami tak berapa sihat. Tapi sebab nak handover projek baru, gagahkan juga lah diri untuk pergi. bertampal tampal kepala dengan koyok. dengan bau minyak anginnya lagi.. MY nak tolong drive tak bagi. Di…

Read more
Happy Deepavali
Pin it

Pejabat kami tak ambil cuti Deepavali, Thaipusam dan Wesak. Jadi hari Deepavali yang lalu,  MY dan suami pergi ke site yang terletak berhampiran dengan Mid Valley South Key. Site kali ni cuma repair repair rumah orang je. Lepas dah tengok tengok site, Suami ajak la masuk Mid Valley sebab MY kata na…

Read more
Kerja untuk makan
Pin it

Ada banyak benda dan bahan yang nak ditulis sebenarnya.. Tapi takde mood nak menulis. Idea tak keluar. Upload je gambar gambar, Lepas tu tersadai dalam draft. Buka laptop, Lepas tu termenung... Ala ala writers block la kononnya kann... Muahahaha... Kisah Jumaat lepas... Lepas hantar anak anak nombo…

Read more
Kalkulator baru
Pin it

Yeayy.. Suami belikan Mama Yan kalkulator baru.. Kalkulator kesayangan Mama Yan ni dah mereng sikit. Butang tambahnya dah tak berapa berfungsi. Apalah erti kalkulator kalau butang tambah tu tak berfungsi dengan baik. Kalkulator ni MY beli pada tahun 2009, masa mula mula kerja sepenuh masa di tapak …

Read more
Hantar Tender Sendiri....
Pin it

Last week berhempas pulas siapkan tender sendiri... kira sendiri.. tulis sendiri.. pergi bank certify statement.. Binding company profile... Masa masukkan tender dengan company profile.. tak boleh nak gam sampul tu sebab tak muat.. Masa pun dah takde nak tukar tukar sampul... ais…

Read more
Site Visit MPKu Disember 2018
Pin it

Hari ni Mama Yan pergi site visit utk tender projek di MPKu. Tapi tak pergi site pun... Duduk dengar taklimat je dekat Dewan Persidangan MPKu. Sebenarnya memang Taklimat Projek,  Tapi dah terbiasa sebut Site visit Taklimat tapak ni syarat wajib tender sekarang.  Kalau tak datang takl…

Read more
Entry oh Entry...
Pin it

Belum satu bulan maintain satu hari satu entry...Mama Yan dah jammed. Kahkahkah!! Hampeh betul! hari ni tak tahu nak tulis apa lagi dah. Semalam.. Ada kawan suami Mama Yan minta isikan sebutharga Tapi....dia send pakai whatsappp.. Ya ampunn...ambik gambar dalam gua agaknya.. tuli…

Read more
Small Office Home Office...
Pin it

SOHO... Small Office Home Office la konon... Kemain la semalam koi menukang baby cot anak... Memang ingat bak letgo je... Nak letak kat KK...tp nak ke nurse ni...nak letak mana...dah la KK tu sempit... Nak jual macam tak patut...sbb dah rosak sikit kat pagar dia tu... Nak buang lagi tak pat…

Read more