Showing posts with the label buka puasaShow all
Resepi Spageti Cheese & Herbs
Pin it

Ni sebenarnya masak masa nak buka puasa bulan Ramadan yang lalu.. Tapi punya lah sibuk sampai tak sempat sempat nak up story dalam blog. Memang lemau habis.. Ni dah habis raya... dah boleh kembali rancak menulis patutnya... Bahan bahan: Spageti sebungkus 1 tin kecil sos spageti Prego perisa keju &a…

Read more
Menu berbuka puasa beli
Pin it

Angan angan ajelah kann.. nak masak tiap petang untuk berbuka. siap buat jadual kononnya. Baru hari ke tiga dah malas...hahaha Hari ke empat puasa,  MY dah kirim suami tolong belikan makanan di kedai. MY kirim belikan nasi beriani, pulut panggang dan puding sagu berkuah untuk anak anak pula, dioran…

Read more
Majlis berbuka puasa keluarga Seri Wardati
Pin it

Dah berapa minggu dah tak menulis, Tak sempat nak menulis... Banyak kerja dan banyak benda pula nak buat dalam bulan puasa ni. Entry kat draft tu, harap-harap tak basi berkulat lah time mood dah ada nanti. Mama Yan dan suami ajak staf dan family mereka berbuka puasa sama sama hari Sabtu lepas. Kami…

Read more
Menu berbuka puasa
Pin it

Ini perancangan untuk menu berbuka puasa minggu pertama keluarga MY. Siap buat jadual, acah acah nanti senang nak buat persediaan bahan memasak. Tak tahu la boleh ikut perancangan atau tidak. Mula mula sekali, kena pergi belanja bahan bahan mentah dulu. Lepas tu, bersihkan bahan mentah dan letak d…

Read more
Selamat dah berbuka puasa
Pin it

Buka puasa lauk nasi dengan lauk ni je petang tadi. Alhamdulillah sangat sangat berjaya menghabiskan puasa sehari Kihkihkih Nak mula ganti puasa ni memang payah nak dapat tune dia Hari ni berjaya juga akhirnya Selalunya lepas ambil anak balik tadika pukul 12, Mama Yan akan masak ma…

Read more
Buka puasa hari ke 11
Pin it

Last week buka puasa di Good Hope Hotel... Rasanya ni lah yang paling mampu milik kot berbanding yang lain lain tu... Demand kemain baby mengidam nak buka puasa buffet...hehe Harganya RM48 untuk dewasa dan RM30 untuk kanak kanak.. Koi bawa adik koi sekali... Kena ada seorang lagi org dewasa un…

Read more

Dah lama sangat koi tak bukak puasa kat luar. Rasa nya kali terakhir 2 tahun lepas kot...Buka puasa ahun 2011, itupun sebab ofis punya belanja. Bos suruh jugak datang bawak family. Dekat Good Hope Hotel. Buka puasa dengan anak kecik-kecik ni buat perut koi tak kenyang. Asyik berlari-lari je. P…

Read more