Showing posts with the label beauty reviewShow all
Rawat diri dengan sumber alami
Pin it

Ni petua petua yang MY jumpa dalam majalah majalah lama kat rumah ni. Tapi rasanya, petua hanya untuk orang yang rajin sahaja. Yang malas, dia beli aje kat Watson. Mengilatkan kuku Ambil beberapa biji belimbing buluh. Kemudian, belah memanjang. Gosokkan bahagian dalam belimbing pada kuku. Jikan dia…

Read more
8 Tips Kulit Cantik
Pin it

Selain daripada pergi membuat rawatan wajah di SPA, kita juga perlu menjaga kulit muka dengan cara yang betul. Lebih lebih untuk orang yang kurang masa dan duit untuk ke SPA ni, Memang kita kena perhatikan betul betul tips di bawah ni untuk mendapatkan kulit wajah yang cantik dan sihat secara semul…

Read more
Haluskan tumit dengan Ped Egg
Pin it

Tak ingat dah tahun bila Mama Yan beli benda alah ni. masa mula mula beli tu.. rasa kena scam habis la.. sebab tu lama dia dipulaukan.. sakit hati je... dasar orang perempuan suka membazir kannn... lepas tu tengok harga sebenar... laahhh.. murah aje rupanya. macam mana boleh terjebak bid harga dari…

Read more
Tempek apa pun, muka macam tu jugak
Pin it

hari tu.. borak borak dengan kawan kat group whatsapp.. Seorang dari kawan MY pun ceritalah kejadian masa dia di surau... ''Smlm kt surau pas solat biasala aku sembur face mist tempek sunblock pakai cc cream Pastu budak ofis aku yg kata ‘ko tempek beria pun muka ko mcmtu gak..x yah la’ Eh ?…

Read more
Mary Kay Honey Glow Finisher
Pin it

Sekarang ni kan kalau keluar rumah kena pakai facemask, Jadinya MY memang malas nak pakai mekap dan foundation tebal tebal... Nanti facemask nya comot kesan kesan alas bedak tu... Jadinya, Buat masa sekarang ni.. Mama Yan menggunakan Honey Glow Finisher produk keluaran Mary Kay ni hari hari.... Hon…

Read more
Mary Kay Skin Care Set
Pin it

Setiap orang memiliki jenis kulit yang berbeza-beza.. Maka, keperluan dan rawatan yang diperlukan oleh setiap kulit adalah berbze mengikut kondisi dan jenis kulit. Di Mary Kay, terdapat pelbagai jenis skincare yang mempunyai formulasi yang berbeza beza untuk disesuaikan dengan keperluan kulit pengg…

Read more
Maybeline Concealer
Pin it

Ye ye kelapa membeli conceler... Tapi nak keluarkan concealer tu pun tak tau nak picit kat mana... Rupanya... pusing pusing kepalanya... nanti dia keluar kat span dia tu.. lepas tu boleh la dap dap kan kat bawah kelopak mata.. Tapi MY takde masalah mata panda punn.. Alkisahnyaaa... nak belajar luki…

Read more
Minyak Wangi Far Away Avon
Pin it

Masa Mama Yan student dulu... Teringin sangat nak beli dan guna minyak wangi Far Away ni... Suka sangat bau dia... Tapi masa tu kan student lagi... mana ada duit... Maka beli la yang saiz purse aje...  Pakai kemain jimat jimat lagi... Kalau yang botol besar tu memang mampu tengok aje lahhh... Bila …

Read more
My skincare - Mary Kay Timewise
Pin it

Sebab takde idea nak tulis entry... Tulis la pasal skin care yang MY gunakan.. Sekarang My guna produk Mary Kay untuk penjagaan kulit muka.. kecuali pencuci muka, lepas pencuci muka Mary Kay habis hujung tahun 2020, Mama Yan guna yang drug strore punya produk. Ni produk yang MY gunakan untuk hari s…

Read more
Bio Essence Bird's Nest Colagen Cleanser
Pin it

Sebenarnya pencuci muka ni MY beli hujung bulan 12 tahun lepas. Beli, lepas tu terus pakai sebab pencuci muka Mary Kay Mama Yan dah habis.  Asyik lupa aje nak order, Bila dah habis terus, Beli aje lah kat Watson.. Nak ber pos pos ni lambat... Masa masuk Watson tu pula, orang agak ramai dan ada bany…

Read more
Energy Aromatherapy Scrub
Pin it

Ni hasil tangkapan di Bath & Body Works JPO bulan 11 tahun lepas... Dah nak habis guna dah pun... Masa tu suami ajak cari kasut kerja.. Lama sangat tunggu dia cari kasut kerja.. Mama Yan merayap la masuk Bath & Body Works ni... sebabnya bateri handphone dah nak habis, dah tak boleh nak main…

Read more
Tips Penjagaan Wajah
Pin it

Masa Mama Yan baru habis belajar dulu... memang tak rajin jaga kulit muka langsung.. dah kahwin kannn.. Takyah sangatlah nak jaga kecantikan.. dah ada laki... dia kena la terima bini dia cantik ke...tidak ke... tapi tu dulu laaa... sekarang... baru la insaf... Jaga kulit muka dan kesihatan bukan un…

Read more
Mylea Hypercurl Mascara
Pin it

Saja lah beli kat anak saudara.. Tanda sokongan untuk mereka yang rajin berniaga untuk tambah pendapatan ni.. Dah lama beli.. tapi tu lah.. Asyik takde idea nak mengarang... ni lah baru idea mari ... pernah dengar tak jenama Mylea? Mama Yan pun baru baru ni je dengar lepas anak saudara Mama Yan ni …

Read more
Kisah St. Ives Apricot Scrub
Pin it

Takut takde apa nak tulis kat blog, ambik gambar botol scrub pun boleh la nak buat entry... Ni Mama Yan beli di Guardian.. harga dah tak ingat dah... Tapi rasanya tak mahal sangat kot... Dalam RM26 rasanya Mama Yan suka guna scrub.. sebab lepas scrubbing, Rasa kulit macam halus mulus je.. tak tahu …

Read more